Manijak u ovom zemunskom naselju skida gaće pred decom i nosi nož

Đaci koji idu u Osnovnu školu “Stanko Marić” u Ugrinovcima svakodnevno su suočeni s manijakom starim oko 40 godina koji ih juri s nožem u ruci, tvrde zabrinuti roditelji koji su se obratili Kuriru.

Đ. D., otac jednog učenika, rekao nam je da “manijak zastrašuje decu i da se čak pred njima i skida”.

– Nemamo mira jer kad odvedemo dete u školu, ne znamo šta će se tog dana desiti i kakav poziv možemo dobiti. Taj čovek živi stotinak metara od škole. Zastrašuje ih kad su na odmoru, odnosno kad napuste školsko dvorište, vitla nožem i juri ih držeći sečivo u ruci. Plašimo se da će neko dete biti povređeno – tvrdi naš sagovornik.

– Kad god pozovemo policiju zbog ovog problema, oni se odazovu. Dođu, reaguju, privedu ga, ali ga potom puste jer nemaju zakonsku osnovu za zadržavanje jer samo plaši decu i nije nijedno, hvala bogu, povredio. Raspitivali smo se i kod psihijatara, oni su nam rekli da ni bolnice za mentalno zdravlje ne mogu da ga zadrže već samo da mu daju terapiju i da ga puste. U ponedeljak su ga odveli i od tada ga nema. Direktorka škole i nastavnici znaju za ove slučajeve. Čuo sam da čak mlađu decu ne puštaju na odmor i govore im da je neki pas napao jedno dete, a niko od nas roditelja nema saznanja da se tako nešto desilo. Možda tako štite decu od tog manijaka, da ga ne gledaju – ispričao nam je naš sagovornik.

Ovako je u praksi

Ako dete ima manje od 14 godina, ne može krivično da odgovara

Zakon o maloletnim učesnicima krivičnih dela i krivičnoj zaštiti maloletnih lica kaže da osobi koja u vreme izvršenja protivpravnog dela, u zakonu predviđenog kao krivično delo, nije navršila četrnaest godina ne mogu se izreći krivične sankcije ni primeniti druge mere koje predviđa ovaj zakon

Pozvali smo Osnovnu školu “Stanko Marić” u Ugrinovcima, ali nam je rečeno da je direktorka na godišnjem odmoru do kraja sledeće nedelje i da do tada ne možemo dobiti odgovore na pitanja. Nisu želeli da uopšte govore o ovom problemu. Poslali smo pitanja i MUP i čekamo njihov odgovor.

Suzana Trajković

Tagovi:

Pročitajte još: