Pretraga
Close this search box.

Marko iz Zemuna je deo zanimljivog poslovnog poduhvata: EVO O ČEMU JE REČ!

Naš zemunac Marko Markićević je deo značajnog poslovnog poduhvata. Reč je o uzgoju vagi krava. Vagi govedina je najskuplja govedina na svetu pre svega zbog jedinstvenog kvaliteta mesa i dobrih gena. Čuvena je po visokim nivoima instramuskularne masti, što joj daje posebnu sočnost i karakterističan ukus.

Ono po čemu je takođe posebna jeste mramorno prošarano meso, bogato omega-3 i omega-6 masnim kiselinama u mnogo većem procentu u odnosu na običnu govedinu, zbog čega je prepoznato kao izuzetno zdrava namirnica. Meso od vagi krava je odlično prihvaćeno u svetu, i ono što ih preporučuje svakako jeste ta prošaranost, visok nivo masti, što tom mesu daje poseban ukus i kvalitet.

Zbog takvog kvaliteta cena njihovog mesa je i tri puta skuplja, zbog čega se služe samo u eksluzivnim restoranima. Hrane se na probranim pašnjacima, kojima Srbija obiluje.

Nemanja B. je prepoznao potencijal u razvoju stočarstva u Srbiji,jer ovde još uvek niko ne uzgaja vagi krave. Naš zemunac Marko. je prepoznao značaj ovog poslovnog poduhvata i uključio se u njegovu realizaciju, a u okolinu Čačka su stigli i prvi primerci ovih životinja. Cilj im je da proizvede najviši mogući kvalitet vagi krava u Srbiji i zato su uvezli najbolju i najskuplju genetiku. Ona im povećava šanse da postignu uzgoj goveda sa visokim stepenom prošaranosti mesa, ali i dobru proizvodnju mleka za telad i razvoj stada.

– Kada smo krenuli u ovu celu priču, susreli smo se neočekivanim problemom, da nismo mogli naći ljude koji bi se brinuli o ovim vagi kravama. Međutim, pun pogodak je bio doći ovde u zapadnu Srbiju, u okolinu Čačka, gde smo pronašli vrednog domaćina koji se bavi stočarstvom. Cilj je da u bliskoj budućnosti dostignemo cilj od nekih 300 grla, srpskig vagi krava, izjavio je Marko Markićević.

https://instagram.com/wagyu.serbia?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

Tagovi:

Pročitajte još: