Međunarodno muzičko takmičenje u Zemunu

Muzička škola ”Kosta Manojlović”, uz podršku Gradske opštine Zemun od 25. do 30. maja organizuje Zemun international music competition – Međunarodno muzičko takmičenje u disciplinama klavir, flauta i klarinet.

Muzička škola, po drugi put organizuje ovakvo takmičenje na koje se prijavilo 177 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i mnogih gradova Srbije.

Međunarodni žiri na čelu sa proslavljenim klarinetistom, kompozitorom i pedagogom Ante Grginom, ocenjivaće učenike u izvođenju kompozicija, sa naznakom da jedna mora biti iz opusa nacinalne muzičke kulturne baštine, odnosno kompozicija srpskih autora. Upravo uz podršku Udruženja kompozitora Srbije biće dodeljena i specijalna nagrada za Najbolje izvođenje dela srpskog autora.

Takmičenje je otvorio predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić, poželevši učesnicima da iz Zemuna ponesu nagrade, sećanja na lepa druženja i uspomene koje će ih vraćati da ponovo okupljeni u radosti stvaralaštva muzikom vide svet, istakavši da će Opština nastaviti da bude podrška u svim budućim organizacijama takmičenja.

Tagovi:

Pročitajte još: