Metro diže cenu stanova u Zemunu!

Izgradnja metroa podići će vrednost stanova u predgrađu Beograda! Posebno će skočiti cene nekretnina koje se nalaze u naseljima duž dve linije metroa od Železnika do Mirijeva i od Mirijeva do Zemuna.Razlog za to je što će se poboljšati saobraćajna infrastruktura, udaljenija naselja će se bolje povezati sa centrom grada ali i sa ostalim delovima prestonice. Takođe, sa izgradnjom metroa razvijaće se i nov komercijalni sadržaj, što će doprineti da neke lokacije postanu mnogo atraktivnije za stanovanje.

Građevinski stručnjak Goran Rodić kaže da će se izgradnjom metroa razviti pojedini delovi grada i da će vrednost stanova, kuća i placeva sigurno biti i duplo veća.- U naseljima gde će proći metro sigurno će se razvijati nove uslužne delatnosti koje će doprineti da ti krajevi budu ljudima privlačniji za život. Kako potražnja diktira cenu, a lokacija je najvažniji parametar, sigurno je da će izgradnja metroa uticati na cenu nekretnina koje mogu da budu i duplirane kad saobraćaj zvanično krene, a možda čak i dok su radovi još u toku – objašnjava on.

Milić Đoković, konsultant za nekretnine i potpredsednik Stručnog saveta Klastera nekretnine kaže da iskustvo iz svetskih metropola pokazuje da izgradnja metroa diže cenu kvadrata nekretnine.Beogradski metro će uticati na vrednost stanova u ovim delovima grada kojom linija bude prolazila. Vlasnici nekretnina na toj trasi moći će svoju nepokretnost da prodaju po znatno višoj ceni, a najviše će profitirati Železnik, Žarkovo, Banovo brdo, Karaburma i Mirijevo. Cene stanova od prošle godine već su porasle, ali i još će čim se krene sa kopanjem tunela i kada se ljudi uvere da će metro zaista prolaziti kroz njihov kraj – kaže Đoković.

On dodaje da, što je bolja saobraćajna infrastruktura, to je veća i cena stanova, a bolji je i kvalitet života.- Ko je pre tri godine kupio stan za 800-900 evra po kvadratu, sada može da ga proda po 1.500, a zamislite tek šta će se dogoditi kad se izgradi metro. To je velika dobit bez rizika.

Alo

Tagovi:

Pročitajte još: