Home Društvo Mijailovići imaju pekaru u Zemunu, 20 godina čekali dete, sad pomažu trudnicama...

Mijailovići imaju pekaru u Zemunu, 20 godina čekali dete, sad pomažu trudnicama i deci

158
0

Bračni par Mijailović je dugo čekao na potomstvo, te posebnu naklonost gaje prema budućim mamama i njihovim mališanima

U pekari Ekilirp u Zemunu, čiji su vlasnici Višeslava i Milomir Mijailović, možete da kupite mafin za jedan dinar. Razlika u ceni pretvara se u dobrovoljni prilog koji će biti uplaćen za lečenje sedmogodišnje Sonje Milošević.

Ovom bračnom paru učestvovanje u humanitarnim akcijama nije strano. Posebnu naklonost gaje prema trudnicama, s obzirom na to da su se 20 godina borili sa sterilitetom.

Zato imaju stalnu akciju u okviru koje u njihovoj pekari ivanjička pita za trudnice košta samo jedan dinar, a svakoj svojoj radnici, čim zatrudni, daju bespovratnu pomoć od 100.000 dinara.

Takođe, kada je njihov sin Srećko napunio prvu godinu, tog 28. septembra donirali su vaučer od 5.000 dinara svakoj ženi koja je tog dana rodila dete u porodilištu u Zemunu, gde je rođen i njihov sin.

Svakodnevno čine mnogo dobrih dela, jer sami najbolje znaju šta znači borba za decu. Svog divnog Srećka dobili su posle mukotrpne borbe za potomstvo. Srećko je sladak mali švrća koji mnogo voli svoju drugaricu iz vrtića Sonju, kojoj je potrebna naša pomoć jer boluje od ozbiljne i komplikovane bolesti – kaže za „Telegraf“ Marija Vuksanović.

 Milomir Mijailović, njihov sin se sa malom Sonjom družio u vrtiću, te su želeli da se aktivnije uključe u prikupljanje sredstava za njeno lečenje.

– Sonja je, kao i naš Srećko, upisana u prvi razred. Dete je trenutno u Turskoj i potrebno je da se prikupi oko 4,5 miliona dinara da je ne bi vraćali za Srbiju. Rešili smo da pomognemo koliko možemo. Mi molimo da pomognu svi koji mogu. Možemo barem danas da se odreknemo jedne kafe u kafiću i taj novac preusmerimo za pomoć. Nije prvi put da učestvujemo u humanitarnim akcijama. Imamo stalnu akciju za trudnice u našoj pekari, pomagali smo tokom poplava i učestvovali u mnogim drugim prikupljanjima pomoći – kaže Milomir za naš portal.

Može da ostane nepokretna

Sonja se razvijala kao zdrava beba i zdrava devojčica. Sve je bilo u redu sve do septembra 2019. godine kada joj je uspostavljena ozbiljna i komplikovana bolest koja može da dovede do nepokretnosti.

Njoj je uspostavljena dijagnoza bolesti dg. Sy Guillain Barre, što je oblik polineuropatije, koja stvara naglo pogoršanje mišićne slabosti i često dovodi do paralize.

Sonja se bori sa respiratornom insuficijencijom, pneumonijom, atelektazom pluća, hipertenzijom, tahikardijom i kalkulozom bubrega.

Njen oporavak je stao jer ona bez operacije kičme nema mogućnost da joj se zdravstveno stanje poboljša. Zbog toga što je operacija hitno potrebna, Sonja je 26. maja otišla u Tursku.

Kako je ranije za „Telegraf“ rekla Sonjina majka, lekari u Turskoj treba da utvrde da li je spremna da se sada operiše ili mora još da se čeka zbog njenog celokupnog stanja, na prvom mestu zbog kapaciteta pluća.

Operacija se plaća unapred, a ostali troškovi biće plaćeni naknadno.

Sredstva su joj potrebna za operaciju u inostranstvu, rehabilitacije, specijalističke preglede, postoperativne terapije, skrining za retke bolesti, laboratorijske analize, ortopedska pomagala, komplikacije, halotrakciju, genetiku, banjsko lečenje, kao i za putne troškove i smeštaj, u zemlji i u inostranstvu.

Pomozimo Sonji u njenoj borbi sa ovom teškom bolešću.

Da Sonja ode na operaciju! Budimo humani!

Pomozimo Sonji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 968 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human968 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000843979-06

Uplatom na devizni račun: 160600000084399652

IBAN: RS35160600000084399652

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here