Ministarka zdravlja posetila Dom zdravlja Zemun

– Ministarka zdravlja, Danica Grujičić, posetila je danas prostorije Doma zdravlja Zemun, u sklopu planiranih obilazaka zdravstvenih ustanova. Međutim, i pored planiranog rasporeda, poseta je protekla u iznenađenjima, jer ministarka nije obišla centralnu zgradu u Ulici Rade Končara 46, gde su je očekivale direktorka u ostavci, dr Aleksandra Cvetković, i glavna sestra Dragana Vuković.

Prema obaveštenju, koje je glavna sestra Dragana Vuković dan ranije saopštila zaposlenima, ministarka je prvo trebala obići glavnu zgradu Doma zdravlja Zemun, potom punktove u Batajnici i Busijama. U holu glavne zgrade, u Rade Končara 46, čekale su je dr Cvetković, i glavna sestra ustanove, Dragana Vuković. Međutim, ministarka je bez najave i obaveštenja odlučila da prvo obiđe punkt na Avijatičarskom trgu, gde su je dočekali zaposleni. Tek nakon što su dr Aleksandra Cvetković i glavna sestra Dragana Vuković saznale za ovu promenu, same su se uputile ka Avijatičarskom trgu kako bi se pridružile poseti.

Nakon obilaska punkta na Avijatičarskom trgu, ministarka Grujičić se zaputila pravo u Busije, a tek nakon toga je posetila punkt u Batajnici, gde su je čekali predsednik opštine Zemun, Gavrilo Kovačević, i predstavnik ministarstva zdravlja, doc. dr Aleksandar Stefoski.

Ostaje nejasno zašto poseta centralnoj zgradi Doma zdravlja u Ulici Rade Končara 46. nije realizovana, s obzirom na to da je ministarka najavila obilazak upravo tog dela ustanove. Takođe, i dalje je otvoreno pitanje imenovanja novog direktora, budući da je v.d. direktorka, dr Aleksandra Cvetković, podnela ostavku još 28. aprila 2023. godine. Iako je prošlo više od pola meseca, još uvek nije doneta odluka o novom rukovodiocu Doma zdravlja Zemun.

Zaposleni u Domu zdravlja, kao i predstavnici sindikata, s pažnjom su pratili situaciju i bili u kontaktu s nadležnim predstavnicima sindikata, a prema njihovim navodima, ministarka nije dozvolila zaposlenima da iznesu svakodnevne problem, koje imaju u radu.

Nedostatak imenovanja novog direktora takođe izaziva zabrinutost među zaposlenima. Od kada je dr Aleksandra Cvetković podnela ostavku, upravljanje ustanovom je nastavila, a očekivalo se da će nova osoba biti imenovana u kratkom roku. Međutim, prošlo je više od pola meseca, a odluka još uvek nije doneta.

Ministarka zdravlja, Danica Grujičić, nije dala izjavu u vezi sa izostankom posete centralnoj zgradi Doma zdravlja Zemun. Takođe, nije bilo informacija o razlozima za odlaganje imenovanja novog direktora.

U međuvremenu, sindikalni predstavnici i zaposleni prate situaciju s pažnjom i ostaju u kontaktu s nadležnim organima. Njihov glavni cilj je obezbeđivanje kontinuiteta rada i pružanje neophodne zdravstvene zaštite.

Tagovi:

Pročitajte još: