MINISTARSTVO TURIZMA I OMLADINE FINANSIRA PROJEKTE ZA MLADE U ZEMUNU

Načelnica Uprave Gradske opštine Zemun Tijana Bakić sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem potpisala je 9. avgusta ugovor o realizaciji projekta ”Jačanje digitalnih veština kod mladih”.

Cilj ovog projekta je da se unapredi život mladih sprovođenjem omladinske politike na lokalnom nivou, i usmeren je na razvijanje mehanizama koji pospešuju preduzetništvo i zaposlenost mladih.

Drugi važan aspekt projekta je opremanje i renoviranje omladinskih klubova i kancelarija i izrada strateških dokumenata iz oblasti omladinske politike, kao preduslova za omladinski aktivizam i unapređenje položaja mladih.

Ministarstvo turizma i omladine je ovoga puta za podršku jedinicama lokalnih samouprava izdvojilo 62 miliona dinara, a Gradska opština Zemun je dobila 1.226.604 dinara za sprovođenje svog projekta.

Gradska opština Zemun je oformila Kancelariju za mlade 2009. godine, koja kao sastavni deo lokalne samouprave predstavlja most između institucija i mladih.

Zaseban administrativni i edukativni prostor Kancelarije, u čijem sastavu je i galerija, stecište je kulturnog, umetničkog i edukativnog života mladih Zemuna.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: