”MINUT DO 12” ZA PRIMAOCE MATIČNIH ĆELIJA U ZEMUNU

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun, Udruženje pacijenata Leuka, u saradnji sa Službom za transfuziologiju KBC Zemun, organizuje akciju pod nazivom ”Minut je do 12” u svrhu  promocije i prikupljanja krvi, trombocita i matičnih ćelija 13. oktobra sa početkom u minut do 12 časova, u galeriji Kancelarije za mlade GO Zemun,  Kosovska 9.

Tom prilikom biće otvorena izložba likovnih radova Katarine Stanojlović, studentkinje grafičkog dizajna. Radovi su nastali u bolničkoj sobi, tačnije u izolacionom bloku kliničkog centra, u vreme dok je autorka čekala na transplantaciju matičnih ćelija. Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu od 13. do 16. oktobra od 8 do 15.30 časova, gde će, takođe, moći dodatno da se informišu na temu dobrovoljnog davalaštva, matičnim ćelijama i trombocitima.

S tim u vezi, u subotu, 16. oktobra  u 10 časova na istoj adresi doktori i tehničari iz Službe za transfuziologiju KBC ”Zemun”, pod supervizijom prim.dr.sci.med. Vesne Libek, radiće na prikupljanju krvi, upisu u nacionalni registar matičnih ćelija i proširenju baze davalaca trombocita za KBC Zemun.

Pozivamo sve građane, a prvenstveno stanovnike Zemuna da se odazovu ovom apelu, jer trenutno je  veliki broj naših sugrađana koji su u prelomnoj fazi svog lečenja. Vi možete da im spasete živote, a za njih je minut do 12.

Tagovi:

Pročitajte još: