MISTERIOZNA smrt mladog zemunskog glumca: Majka posle 17 godina saznala pravu ISTINU

Dušan Pekić javnosti je postao poznat ulogom Pinkija u popularnom filmu “Rane”. Ovu ulogu odlično je odigrao i svi su mu predviđali sjajnu karijeru, ali tragedija je sve poremetila.

Imao je želju da upiše Akademiju, ali to se nažalost nije dogodilo. Naime, 2000. godine otišao je u Kraljevo na odsluženje vojnog roka i nikada se više nije vratio.

Dušan je, u noći između 26. i 27. marta preminuo u vojnoj kasarni, a o uzroku smrti i danas se spekuliše. Kada je umro, mladi glumac je imao samo 19 godina.

O uzroku njegove smrti spominjale su se dve teorije. Jedna je bila da je preminuo od prevelike doze nedozvoljenih supstanci, dok je druga teorija bila ta da je ugušen u snu.

Njegova majka Milunka je 2017. godine rešila da otkrije pravu istinu o smrti svog sina.

– Prošlo je 17 godina od smrti mog sina! U početku je vreme tako sporo prolazilo, a bol pritiskao. Teško mi je i danas da se prisetim toga. Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svetom. Imao je dosta simpatija i nekoliko devojaka. Njegova devojka Jelena Janković bila je puna života, kao i on. Žao mi je što odavno nemam nikakav kontakt s njom, volela bih da se čujemo – rekla je Milunka tada

Sa tugom se prisetila i trenutka kada su joj javili da joj je sin preminuo.

– Dobio je novu ulogu, ali smrt je bila brža. Bio je u Kraljevu u vojsci. Prethodnog dana bila je zakletva. Preterao je s pićem. Kad smo se rastali, otišao je sa drugom do susednog grada i nastavio da pije. Vratili su se oko ponoći u kasarnu. Kad je ujutru oficir budio vojnike iz njegove sobe, svi su morali da ustanu. Njega je ostavio da spava jer mu je bio miljenik, a i inače se teško budio – rekla je Pinkijeva majka.

– Da ga je oficir probudio kad i ostale vojnike, i sad bi bio živ, ali nije. Kasnije, oko osam sati, neko je ušao da nešto uzme i čuo da krklja. Tad su svi pojurili da ga spasu, ali bilo je kasno. U obdukcionom zapisniku piše da je smrt nastupila usled gušenja, zbog udisanja želudačnog sadržaja. “U grlu, dušniku i glavnim dušnicama nalazi se obilna količina želudačnog sadržaja, koja skoro u potpunosti ispunjava njihov lumen i u kome su prepoznatljivi delići polusvarene hrane”. Nakon 17 godina sam se usudila da pročitam taj nalaz – ispričala je ona.

Tagovi:

Pročitajte još: