Mladić iz Koreje mislio za Srbe da su rasisti, a onda je došao da živi u Zemunu

Mladić iz Koreje, koji je odnedavno prisutan i na TikTok platformi pod nadimkom „Parkić“, oduševio je korisnike društvenih mreža u samo tri snimka, i to zbog mišljenja o Srbiji i srpskom jeziku — koji priča kao da je maternji.

U opisu njegovog profila stoji da voli Srbiju i Srbe, a kako objašnjava, nekoliko godina je živeo u Zemunu, gde je pokupio i lokalne žargonske izraze.

– Možda ste znatiželjni zašto ovaj Azijat priča srpski jezik? Zato što su Srbi nebeski narod. Živeo sam u Zemunu, ali sada sam u Seulu, u Koreji. Nema puno Srba u Koreji i zato nemam prijatelje – naveo je mladić.

Kako dalje objašnjava, pomislio je kako bi mogao da ostane u kontaktu sa prijateljima iz Srbije, ali da upozna još Srba, čime je došao na ideju na preko raznih društvenih platformi priča i vežba svoj srpski jezik.

– Volim Srbe, Srbi su prijatni. U Evropi ima rasizma prema Azijatima, ali u Srbiji su svi prijatni i super. Brinuo sam da li su rasisti, jer sam imao loša mišljenja o Evropi i nisam hteo da putujem, ali sam se iznenadio. Znaju kako da piju i uživaju u životu. Istorija nam je slična, i verujem da je Srbija naš brat – dodao je Parkić.

Kako se može videti na njegovom profilu, ima tek nekoliko videa, ali je svaki posvećen Srbiji.

– Šta je život? Život je prijatelj, ćevapa i rakija – na drugom videu vidi se kako nazdravlja sa prijateljem, koji nakon zdravice viče „Živeli“.

Njegov poslednji video je oduševio i iznenadio mnoge pratioce, jer je u njemu pričao o filmu Emira Kusturice koji je pogledao kad je bio mlađi, ali i o istorijskog paraleli između Srbije i Južne Koreje.

– Film se zove „Underground“. Kada sam ga gledao, jako mi je bio interesantan, jer, iako je film o Jugoslaviji, mogao sam da razumem šta pričaju. Kada sam došao u Srbiju, upoznao sam mnogo divnih ljudi. Zahvalan sam Srbima i Srbiji puno, jer sam zbog vas bio srećan. Srbi su prijatni i otvoreni – naveo je Parkić.

Tagovi:

Pročitajte još: