Mladost iz Zemuna se kockala, ali dobila Široki

Košarkaši Mladosti iz Zemuna pobedili su Široki sa 108:103, stigli su do druge pobede u ABA 2 ligi, dok je Široki ostao na jednom trijumfu, posle tri odigrane runde.Prevagu na tasu Mladosti, doneli su Otis Livingston sa 27 poena i 11 asistencija, Aleksandar Bojić sa 24, Strahinja Gavrilović sa 23, Marko Milenković sa 14 i Matija Belić sa 11 poena. Kod Širokog, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mateo Čolak sa 30 poena i 10 skokova, Josip Bilinovac i Meklin Skot sa po 18, odnosno Ive Ivanov sa 17 poena.

Ekipa iz Zemuna je tokom prvog poluvremena vodila sa 57:41, ali se Široki nije predavao. Nastojao je da stigne do egala, do neizvesne završnice. Na tri minuta pre kraja, na semaforu je pisalo 99:97 za Mladost. Nedugo zatim, Široki je vodio sa 103:101, ali je Otis Livingston ubacio pet poena u nizu za 106:103.

Široki je imao napad na 40 sekundi pre kraja, Ive Ivanov nije uspeo da pogodio za tri poena, a Otis Livingston je sa linije slobodnih bacanja stavio tačku na veoma zanimljiv meč.U narednom kolu, Mladost iz Zemuna igra protiv Borca iz Banjaluke, koji ima maksimalan učinak posle tri kola, dok će Široki odmeriti snage sa ekipom Rogaške.

Sport klub

Tagovi:

Pročitajte još: