Mladost Zemun sa stotkom deklasirala OKK Beograd

U jednom od derbija KLS, okršaju timova iz samog vrha zemunska Mladost je kao gost savladala OKK Beograd u spektakularnom duelu 112:100.

Za meč KLS takmičenja 212 poena deluje prilično nestvarno. Još kada obe ekipe premaše 100 poena, onda to i vraća veru u srspku klupsku košarku.Mladost je ipak potvrdila ulogu favorita, ali Klonferi su se žestoko borili. Uglavnom su nominalno gosti bili u prednosti. U drugom periodu imala je Mladost prednost 40:26, ali OKK Beograd je to stigao sredinom treće četvrtine i izjednačio na 53:53.

Ipak, jurnjava rezultata izmorila je domaćina, pa je Mladost serijom 16-4 vratila ponovo dvocifrenu prednost. Do kraja ju je i održavala i na kraju slavila u pravom napadačkom festivalu.Kod pobednika Bojić i Livingston postigli su po 27 poena, sa tim da je Bojić imao i osam skokova, a Amerikanac sedam asistencija. Na drugoj strani Kovačević je bio najistaknutiji sa 28 poena i šest skokova.

Mladost je na deobi drugog mesta sa Zlatiborom pošto obe ekipe imaju po 11-5, iza Vojvodine koja ima 13-6. OKK Beograd je peti sa 9-10, a na četvrtom mestu je Zdravlje sa 10-9.

Sportklub

Tagovi:

Pročitajte još: