„MOBING NAD ZAPOSLENIMA U DZ ZEMUN, ZLOUPOTREBE: Upravni odbor uputio ZAHTEV za SMENU direktorke Doma zdravlja Zemun Aleksandre Cvetković

Tekst prenet sa portala Srbija Danas

Upravni odbor Doma zdravlja u Zemunu, povodom skandaloznih odluka v.d. direktorke Aleksandre Cvetković, uputio je zahtev za njenu smenu ministarki zdravlja Danici Grujičić. U zahtevu je navedeno da je direktorka pogrešnim činjenjem izazvala nezadovoljstvo zaposlenih i posebno se ističe da dr Cvetković od 2019. godine nije izvršavala odluke Upravnog odbora, čime je prekršila niz finansijskih i pravnih zakona i drugih popisa.Trudnice, deca i stariji građani iz Batajnice su za običan ultrazvučni pregled prinuđeni da putuju do Zemuna ili u Ugrinovce jer v.d. direktor Doma zdravlja Zemun dr Aleksandra Cvetković nije uvažila odluku Upravnog odbora Doma zdravlja Zemun da se po hitnom postupku uradi rebalans budžeta i sredstva sa sopstvenog računa preusmere na kupovinu ultrazvučnog aparata za Batajnicu.

Upravni odbor je na sednici 2. decembra doneo odluku kojom se nalaže da se u narednih par dana od sednice napravi rebalans budžeta, te da se novac kojim Dom zdravlja Zemun raspolaže, umesto za sitan potrošni materijal, preusmeri na kupovinu ultrazvuka za Batajnicu i tako okonča agonija od godinu dana gde su trudnice i roditelji sa malom decom morali za običan ultrazvučni pregled da putuju u Zemun i Ugrinovce. Kako je u svojoj odluci naveo Upravni odbor ove zdravstvene institucije, iako bi se ultrazvučni aparat primarno koristio za ginekologiju, sa adekvatnim sondama bi mogao da se koristi i za abdomen.

Uprkos ovoj naredbi Upravnog odbora, v.d. direktor Doma zdravlja Zemun dr Aleksandra Cvetković nije postupila u skladu sa odlukom i samim tim pored kršenja statuta ove ustanove, nastavila i agoniju građana Batajnice.

Na sednici Upravnog odbora 2. decembra ustanovljeno je da su sredstva na sopstvenom računu Doma zdravlja Zemun dovoljna za nabavku ultrazvučnog uređaja, te je ovaj organ u skladu sa tim i doneo odluku o hitnoj kupovini.

Dakle, nije bilo prepreka da se sistem zdravstvne zaštite u Batajnici za oko 75 hiljada ljudi olakša i unapredi, sem neshvatljive i skandalozne odluke v.d. direktorke Cvetković, koja iz sebi poznatih razloga ne uvažava odluke tela koje je za to nadležno.

Grad Beograd rešava agoniju građanima Batajnice

Grad Beograd opredelio je 6.500.000 dinara iz budžeta za kupovinu ultrazvučnog aparata sa abdominalnom i ginekološkom sondom i tako okončao agoniju građana Batajnice, koji su zbog neispravnog ultrazvučnog aparata i samovoljnih i skandaloznih odluka v.d. direktora Doma zdravlja Zemun dr Aleksandre Cvetković, duže od godinu dana, morali da putuju do Zemuna ili Ugrinovaca kako bi obavili preglede.

Zahtev za smenu

Zbog bahatog ponašanja gorepomenute doktorke, upravni odbor je zbog pre svega nezadovoljstva zaposlenih, mobinga koji je rađen nad zaposlenima čime je Domu zdravlja u Zemunu narušen ugled, zbog neažurnog ponašanja i neizvršenja odluka Upravnog odbora više puta kao i zloupotrebe i primene zakona finansijskih i pravnih na redovnoj sednici 2. decembra 2022. godine doneo zaključak: zahtev za smenu v.d. direktorke Doma zdravlja „Zemun“ dr. Aleksandre Cvetković. Upravni odbor Doma zdravlja u Zemunu, povodom skandaloznih odluka v.d. direktorke Aleksandre Cvetković, uputio je zahtev za njenu smenu ministarki zdravlja Danici Grujičić. U zahtevu je navedeno da je direktorka pogrešnim činjenjem izazvala nezadovoljstvo zaposlenih i posebno se ističe da dr Cvetković od 2019. godine nije izvršavala odluke Upravnog odbora, čime je prekršila niz finansijskih i pravnih zakona i drugih popisa.

Apropo skandaloznih odluka v.d. direktorke Doma zdravlja u Zemunu dr Aleksandre Cvetković apelujemo na nadležne organe i ministarku Danicu Grujičić da razreši funkcije dr Cvetković, koja je u doba „bele kuge“ i deceniji u kojoj je prema podacima sa poslednjeg popisa stanovništva Srbija ostala bez skoro 600.000 ljudi, svojim sramnim postpucima otežala život trudnicama i roditeljima sa malom decom, primoravajući ih da putuju do 10 kilometara kako bi obavili osnovne preglede.

 

Tagovi:

Pročitajte još: