”MOJA MAMA, NAJBOLJA MAMA U ZEMUNU”

U Galeriji KZM Gradske opštine Zemun uoči Dana žena predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević, načelnica Uprave Tijana Bakić i predsednik žirija za izbor najboljih radova, poznati ilustrator Dobrosav Bob Živković, uručili su pet nagrada najtalentovanijim predškolcima i deset osnovcima nižih razreda, koji su učestvovali u prvom likovnom konkursu ”Moja mama, najbolja mama”.

Otvarajući svečanost i izložbu najlepših radova, Kovačević je rekao: ”Izuzetno nam je drago što smo pokrenuli ovaj likovni konkurs posvećen mamama – i želja nam je da svake godine uoči praznika žena i na ovaj način izrazimo zahvalnost svim majkama, sestrama, bakama, onima koje su svakako oslonac svake porodice i važan pokretač društva”.

Gradska opština Zemun je povodom Dana žena uputila poziv predškolcima i učenicima do četvrtog razreda osnovne škole da učestvuju u novom likovnom konkursu ”Moja mama, najbolja mama”.

Odziv je bio izvanredan – veliki broj predškolaca iz svih vrtića Predškolske ustanove ”Dr Sima Milošević”, kao i učenika iz 15 zemunskih osnovnih škola dostavili su 487 radova inspirisanih Danom žena, odnosno majkom kao temom.

Selektor i predsednik žirija, dečiji ilustrator Dobrosav Bob Živković imao je, kako kaže, ”nikad teži zadatak da od jako dobrih i kvalitetnih radova izabere 15 najboljih”.

Diplome i prigodne poklone kao nagradu za uloženi trud dobili su predškolci Mihajlo Dmijović i Vasilija Marjanović iz ”Petra Pana”, Ana Milovanović iz ”Pčelice Maje”, Lenka Popović iz ”Milice” i Mihaela Ilić iz ”Male sirene”.

Nagrađeni su i osnovci Bekir Bekteši iz Škole za učenike oštećenog vida ”Veljko Ramadanović”, Nikolina Kovačević, Sofija Babić, Ana i Asja Svečak iz OŠ ”Lazar Savatić”, Anastasia Mitrović i Ivana Krivokuća iz OŠ ”Sonja Marinković”, Sofija Vujović iz OŠ ”Majka Jugovića”, Neđmija Ljatifović iz OŠ ”Sutjeska” i Marko Đenadić iz OŠ ”Sava Šumanović”.

Tagovi:

Pročitajte još: