MUNZIK ZA PAMĆENJE

Na Letnjoj sceni Gardoš 24. juna održan je III Munzik festival, u organizaciji Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun i agencije Mousai Art. Perspektivni i afirmisani bendovi, iz unutrašnjosti Srbije i Beograda, kao i odlični tehnički uslovi i akustičan prostor Letnje scene na otvorenom privukli su veliki broj posetilaca, mahom mladih.

Munzik fest otvorila je svojim nastupom mlada grupa Zoonoza iz Despotovca, koja se predstavila materijalom sa svog prvog albuma, na kome preovlađuje moderan zvuk i angažovani tekstovi. Posle njih nastupili su veterani iz Guybrush Treepwooda iz Požarevca, sa čvrstim zvukom i ritmovima koji su zagrejali publiku. Bend će uskoro objaviti treći album.

Atmosfera na Gardošu eksplodirala je s prvim zvucima publici poznatog repertoara grupe ”Slučaj Harms”, koja za nepune tri godine rada već uživa status prestoničke muzičke atrakcije, a nastup na Gardošu je priprema za njenu novu turneju po Srbiji. Truba, harmonika i harizmatična pojava pevača Danila Marinkovića poklonike modernog zvuka, koji je kombinacija panka i regea, nije ostavila ravnodušnima.

Vrhunac večeri bio je nastup Orthodox Celts sa dobro poznatim repertoarom tradicionalne irske muzike, koji je izvela odlično raspoložena postava benda. Njihovo prvo gostovanje na Trećem Munzik festivalu u Zemunu bilo je više nego uspešno i potrajalo do duboko u noć.

Jednodnevni Munzik festival u Zemunu, koji je održan po treći put, pratila je besprekorna organizacija, znalačka selekcija aktuelnih muzičkih žanrova iz Srbije, lepo vreme i odlična atmosfera tokom celog koncerta.

Sve ga to čini jedinstvenom letnjom muzičkom manifestacijom koja se polako, ali sigurno upisuje u mapu nezaobilaznih kulturnih događaja, visokih dometa i standarda.

Tagovi:

Pročitajte još: