Na aerodromu Batajnica gradiće se novi objekat za smeštaj kadeta srušen u NATO bombardovanju

Vojnograđevinski centar VGC Beograd raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacija za izgradnju objekta za smeštaj kadeta na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Investitor izgradnje je Vojnograđevinski centar Beograd u okviru Ministarstva odbrane.

Kako je navedeno u projektnom zadatku, izgradnja objekta je planirana u stambeno-nastavnoj zoni aerodroma, u blizini temelja nekadašnje zgrade za stanovanje vojnika koja je srušena u toku NATO bombardovanja 1999. godine.

Napominje se da je zbog bombardovanja najpre potrebno izvršiti pirotehničko obezbeđenje lokacije.

Dvospratni objekat planiran je na površini od oko 3.300 m2, sa 20 dvokrebetnik, 13 četvorokrevetnih i 2 vojničke sobe po 8 kreveta u glavnom delu, plus 2 jednokrevetne i 4 četvorokrevetne sobe u drugom delu objekta.

Objekat će biti namenjen životu i radu kadeta Vojne akademije i učenika srednje stručne Vojne škole.

U prizemlju će se nalaziti zbornica, sala za sastanke, kabinet za pripremu leta, prostorija za letačku opremu, kadetski i učenički klub, kao i Komanda RB i PVO koja će imati zaseban ulaz, dok će sobe biti smeštene na spratovima.

U planu je i ozelenjavanje ispred objekta, kao i izgradnja pristupne saobraćajnice.

Tender je otvoren do 16. novebra

Podsetimo, Vojnograđevinska ustanova Beograd prošle godine u septembru raspisala je javnu nabavku projekta gradnje 8 hangara za smeštaj aviona MiG-29 na aerodromu Batajnica, ali se na tender niko nije javio, a novi nije raspisan.

Tagovi:

Pročitajte još: