Pretraga
Close this search box.

Na inicijativu opštine Zemun, nove ulice u ovom naselju!

Opština Zemun u sklopu uređenja saobraćajnih površina nastavlja da sređuje puteve i da olakšava život svojim sugrađanima. Busije su poznato prigradsko naselje koje nosi imena ulica po poznatim istorijskim ličnostima iz kojih su se doselili njegovi stanovnici.

Neki od njih su vladika Sava Trlajić, pisac Nikola Begović, slikar Živko Stojsavljević… Međutim, zanimljivo je da stanovnici Busija i dalje svoje ulice nazivaju po brojevima, a sada će dobiti uređen trotoar, proširenje kolovoza, stajališnog platoa, a najbolje je što to nije sve.

Projekat podrazumeva i postavljanje vertikalne i horizontale saobraćajne signalizacije koja će vozačima i pešacima olakšati međusobnu interakciju i povećaće bezbednost u naselju koje broji nekoliko hiljada stanovnika. Radove je inicirala Gradska opština Zemun u dogovoru sa građanima koji će takođe imati i direktnu liniju javnog prevoza od Busija do Batajnice.

Reč je o liniji broj 702 koja prolazi kroz Ulice Begečka, Simeona Zlokovića i Svetozara Bojovića od Bojne ulice. Dužina ovog dela trase iznosi oko 1050 metara.

Tagovi:

Pročitajte još: