Na još jednom mestu se spajaju Zemun i Novi Beograd- radovi u toku!

Radovi na produžetku Bulevara Zorana Đinđića na Novom Beogradu uveliko traju, a radnici gradskih preduzeća prvo su popularnim „sadišom“ izvadili zdravo drveće, kako bi ono bilo sačuvano i posađeno na drugoj lokaciji.

Spajanje sa Ulicom Vladimira Popovića u dužini od 500 metara, prema planovima, trebalo bi da bude završeno za šest meseci, odnosno do kraja septembra, prenose Novosti. Veliki broj stabala je sačuvan, a njihova buduća lokacija biće naknadno određena. Takođe, radnici su ogradili gradilište, ali je jak vetar oborio ogradu. Radovi na proširenju Bulevara počeli su ranije nego što se očekivalo, jer su ovde prebačeni putari koji je trebalo da rade Drajzerovu ulicu.

Produžetak Bulevara deo je velikog putnog čvorišta koji će se u narednom periodu graditi oko Novog savskog mosta i Ušća. U nastavku će biti izgrađeni velika saobraćajnica i kružni tok, koji u budućnosti treba da spoje Ulicu Vladimira Popovića sa Bulevarom Nikole Tesle.

Time će se znatno rasteretiti taj deo grada i na još jednom mestu biće spojeni Novi Beograd i Zemun.

„Pošto je došlo do problema u Drajzerovoj ulici, kada je pucanje vodovodne cevi prouzrokovalo projektovanje nove mreže dužine 1.700 metara, radnici će sa ovog gradilišta biti prebačeni na Novi Beograd. Radovi bi trebalo da traju do jeseni“, istakao je gradski menadžer Miroslav Čučković.

U ulici, koja će se raditi u dužini od 500 metara, nije bilo spornih objekata, tako da je realizacija ovog posla mogla da počne veoma brzo. Pored uređenja ove saobraćajnice, u toku su radovi na uklanjanju objekata nekadašnje firme „Rade Končar“, na čijoj će se trasi raditi priključci za novi savski most.

Eksproprijacija preko puta Starog sajmišta skoro je završena i rušenje je u toku, pre svega davno napuštenih pogona servisa „Rade Končar“. Tu se nalazi i nekoliko perionica i drugih objekata, ali svi će biti sklonjeni radi izgradnje ovog važnog čvorišta.

Na mestu gde su majstori počeli radove na proširenju Bulevara Zorana Đinđića ranije se nalazio parking, koji su najviše koristili radnici lokala u Sava centru. Ova bitna saobraćajnica će na početku imati pun profil bulevara, dok će se u spajanju sa ulicom Vladimira Popovića znatno suziti, zbog objekata koji se nalaze sa obe strane.

 

Tagovi:

Pročitajte još: