NA KEJU PROMOVISAN FESTIVAL MONODRAME I PANTOMIME

Uprava, glumci, muzičari i pantomimičari predstojećeg 46. Međunarodnog festivala monodrame i pantomime, koji će se od 1 do 4. jula održati u Pozorištu lutaka ”Pinokio” animirali su prolaznike Kejom oslobođenja 28. juna kako bi u što većem broju posetili ovu dugovečnu, tradicionalnu teatarsku svetkovinu.

Sa Letnje pozornice preko puta restorana ”Venecija” sve vreme promocije Festivala čula se muzika,  svoje plesne tačke izvodile su balerine, dok su pantomimičari i glumci animirali prolaznike svojim neverovatnim gegovima.

Anasambl Festivala delio je prolaznicima programe, flajere i bedževe Festivala koji 46 godina okuplja poklonike dva pozorišna žanra: monodrame i pantomime.

Međunarodni festival monodrame i pantomime je stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za Gradsku opštinu Zemun.

Ove godine u zvaničnoj konkurenciji Festivala odigraće se sedam predstava i u čast pantomime ”Čekajući nebo-kad će više”. O najboljima će odlučivati stručni žiri i publika, a organizatori pripremaju i bogat prateći program.

Više od 500 premijera izvedenih otkako Festival postoji, učešće izvođača iz 31 zemlje, desetine hiljada posetilaca koji ne propuštaju prvorazrednu smotru monodrama i pantomime u zemlji, regionu i šire najbolji su garant dobrog provoda u četiri julska dana.

Program Festivala

Tagovi:

Pročitajte još: