Na mestu hale “Pinki” nakon rušenja kreće izgradnja modernog sportskog centra

Hala “Pinki” u Zemunu biće srušena sledeće godine, a na tom mestu gradiće se moderni, multifunkcionalni sportsko-rekreativni centar!

Tokom narednih meseci rešiće se svi imovinsko-pravni odnosi, kako bi objekat “Pinki” bio vraćen u vlasništvo Grada, posle čega će početi izrada projekta novog projekta.

Trenutni većinski vlasnik “Pinkija” je kompanija NIS, sa 49 odsto udela u kapitalu. Prema rečima izvora, Opština Zemun uskoro će uputiti inicijativu Gradskoj upravi jer postoji mogućnost da Kompanija NIS uskoro preda “Pinki” Gradu. Ukoliko se ove godine reše imovinsko-pravne peripetije, sledeće godine počinje izrada projekta i realizacija koja podrazumeva rušenje sadašnjeg i gradnju novog sportskog objekta.

– Ovaj projekat je potreba Zemunaca, a ima ih skoro 200.000. Hala “Pinki” je na dobrom putu da postane ruglo opštine, objekat je oronuo i nema adekvatno održavanje. Ovakav ‘Pinki’ ne može da opstane. Nova sportska dvorana je neophodna i mnogo će doprineti popularizaciji sportova, a imaće uslove i za održavanje raznih događaja – ističe izvor.

Iako još nema nagoveštaja o tome kolika bi nova hala trebalo da bude, nagoveštaji su da će buduća dvorana biti veća od postojeće.

Svečano otvaranje hale bilo je 21. oktobra 1974. godine povodom obeležavanja 30 godina oslobođenja Zemuna, a tada je nazvan Dom sportova, omladine i pionira “Pinki” po narodnom heroju Bošku Palkovljeviću Pinkiju.

Ova dvorana je jedini sportski centar u Beogradu koji se ne finansira iz gradskog budžeta jer je 2000. godine tadašnja opštinska vlast donela odluku da transformiše Dom “Pinki” u JP KCS “Pinki Zemun”, koje od tada posluje kao akcionarsko društvo, a većinski deo akcija od 49 odsto prodat je kompaniji NIS.

Osim hale koja ima 2.300 sedećih mesta, u okviru kompleksa postoje borilačka, gimnastička i baletska sala, fitnes centar, kuglana, streljana i zatvoreni bazen.

Izvor: srbija danas

Tagovi:

Pročitajte još: