Načičkanim splavovima u Zemunu dolazi kraj!

Načičkanim splavovima duž beogradskog priobalja koji bukom i nepropisnom postavkom ugrožavaju život građana, a izlivanjem fekalija zagađuju reke prestonice, uskoro bi mogao da dođe kraj.

Da će Beograd ići u korak sa drugim evropskim metropolama, gde je postavka plutajućih objekata duž priobalja jasno definisana striktnim zakonom, upravo dokazuje ova odluka gradonačelnika Aleksandra Šapića koja je donesena na današnoj sednici Skupštine grada.

To znači da neće sva mesta na prestoničkim kejovima u budućnosti biti dostupna za splavove niti će ko god da poželi biti vlasnik plutajućeg objekta.

Prema rečima gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, ova odluka će konačno rešiti čitavu frku koja je nastala oko prestoničkog priobalja.

– Ovom odlukom ćemo jasno definisati gde splavovi mogu da budu postavljeni, kako treba da izgledaju i koje dimenzije moraju ispunjavati. Takođe, vlasnici će morati da plaćaju zakup, na splavu će morati da imaju prečišćivač otpadnih voda kako fekalije ne bi odlazile u vodu i moraće da vode računa o prostoru ispred splava – naveo je on.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić

Šapić je objasnio da će u narednom periodu svi građani biti obavešteni kako mogu da konkurišu za mesto gde će im se nalaziti splav, te će moći da dođu na licitaciju gde će im biti ponuđena cena za tu lokaciju.

– Možda ćemo se i odlučiti da na nekim delovima beogradskog priobalja ne postoje splavovi. Mislim da je ova jedna važna strateška odluka – precizirao je on.

Gradonačelnik je istakao da više ni na jedan način nijedan građanin koji živi u Beogradu ne sme biti ugrožen.

Tagovi:

Pročitajte još: