NAĐA MILIJANČEVIĆ – TROFEJI ZA NIKOLETU

Mlada Zemunka Nađa Milijančević, dvostruka evropska i svetska šampionka u kik boksu u kategoriji juniora, izabrana je među malobrojne uspešne i atraktivne promoterke  organizacije sve popularnijih ”borbi golim pesnicama” – BKFC.

Ova nova disciplina borilačkih veština, boks bez rukavica, nastala 2018. godine u Filadelfiji i u svetu i kod nas stiče sve više poklonika, a među promoterkama su najveće šampionke sveta, među kojima i Pejdž van Zant ili Rejčel Ostovič. Sada i jedna prelepa dvadesetogodišnja Zemunka, koju ćemo pratiti u trijumfalnim pohodima na pehare. Svoje uspehe duguje Kik boks klubu ”Zemun” i ”Topić timu”.

Nađa snagu za trofeje crpi iz beskrajne ljubavi prema svojoj prerano preminuloj sestri Nikoleti, takođe sportistkinji, odbojkašici, čiju je blistavu karijeru prekinula opaka i neizlečiva bolest. Svaka Nađina medalja, pehar i trofej su za Niku. Tako i ovaj veliki uspeh, koji je lansira u arenu planetarnih asova.

U jednom od asova, Odbojkaškom klubu ”As – Batajnica” Nađina sestra Nikoleta Milijančević je već sa osam godina počela da predano trenira odbojku. U srednjoj školi promenila je klub i otišla u ”Vizuru”, da bi poslednju utakmicu odigrala u dresu

OK ”Omladinac” iz Novih Banovaca.

I tada je njena sestra prelomila da u sportu ostvari Nikoletine snove – izbor je pao na kik boks, a svaki Nađin uspeh posvećen je negovanju uspomene na prerani odlazak jedne sjajne zvezde na nebu srpske odbojke.

Tagovi:

Pročitajte još: