NADVOŽNJAK PRESVUČEN ASFALTOM: Vrednost projekta u Batajnici 753,4 miliona

RADOVI na nadvožnjaku preko brze pruge Beograd – Novi Sad u Batajnici ušli su u završnu fazu, a postavljeni su i prvi slojevi asfaltne podloge.

Paralelno teče uređenje prilaznih saobraćajnica, pa će automobili ovim pravcem proći vrlo brzo.

Kako su se uverili reporteri „Novosti“, nadvožnjak, čiji je rok za završetak odlagan nekoliko puta, konačno će biti priveden kraju i spreman za upotrebu. Građani ovog dela Zemuna trenutno koriste stari pružni prelaz, koji je ostao u upotrebi do završetka novog. Vrednost radova na ovom projektu iznosi 753,4 miliona dinara.

– Izgrađena je betonska konstrukcija i ugrađena pešačka i elastoodbojna ograda – kažu u opštini Zemun. – Trenutno se postavljaju ivičnjaci i hidroizolacija. Paralelno teku radovi na prilaznim saobraćajnicama s obe strane mostovske konstrukcije, a u toku je i asfaltiranje. Ukupno će biti izgrađeno i rekonstruisano 1.834 metra saobraćajnica, koje će biti uklopljene u postojeće stanje na terenu, a projektom je obuhvaćena površina od 3,6 hektara.

Da bi se ostvarila i pešačka veza preko železničke pruge s obe strane nadvožnjaka biće izgrađena dva stepeništa visine 9,5 metara, kao i dva putnička lifta za po 16 osoba. U sklopu radova na uređenju prateće infrastrukture postavlja se 1.742 metra kišne kanalizacije sa crpnom stanicom, 1.502 metra vodovodne mreže, a za potrebe javnog osvetljenja 58 novih stubova za rasvetu.

Građani naselja Šangaj i Batajnica imaće na raspolaganju i novu biciklističku stazu, a pristupne saobraćajnice povezaće nadvožnjak sa Ulicom majora Zorana Radosavljevića, državnim putem, ulicama Šangajskom i Branka Živkovića.

Tagovi:

Pročitajte još: