NADVOŽNJAK U BATAJNICI GOTOV DO KRAJA JULA!

AUTOMOBILSKI saobraćaj nadvožnjakom u Batajnici krenuće, prema zvaničnim informacijama, krajem juna, mada se među dobrim poznavaocima ovog posla kao najnoviji rok pominje kraj jula.

Kako su za „Novosti“ istakli u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju, vrednost radova na ovom projektu iznosi 753,4 miliona dinara.

Završena je izgradnja betonskog dela konstrukcije nadvožnjaka preko pruge i ugrađena je pešačka i elastoodbojna ograda kažu za naš list u Direkciji.

U toku su radovi na postavljanju ivičnjaka i hidroizolacije, a istovremeno i na prilaznim saobraćajnicama sa obe strane mostovske konstrukcije, gde je završena zamena podloge i izrada konstrukcije za novu saobraćajnicu.

Ukupno će biti izgrađeno i rekonstruisano 1.834 metra saobraćajnica, koje će biti uklopljene u postojeće stanje na terenu, a ukupna površina obuhvaćena projektom je 3,6 hektara – kažu u Direkciji.

Da bi se ostvarila i pešačka veza preko železničke pruge sa obe strane nadvožnjaka biće izgrađena dva stepeništa visine 9,5 metara, kao i dva putnička lifta za po 16 osoba. U sklopu radova na izgradnji prateće infrastrukture postavlja se 1.742 metra kišne kanalizacije sa crpnom stanicom, 1.502 metra vodovodne mreže, a za potrebe javnog osvetljenja 58 novih stubova za rasvetu saobraćajnica.

Građani će takođe na raspolaganju imati i novu biciklističku stazu. Pristupne saobraćajnice povezaće nadvožnjak sa Ulicom majora Zorana Radosavljevića u Batajnici, državnim putem, ulicama Šangajskom i Branka Živkovića.

KAKO bi se skratile muke žitelja ovog dela prestonice, koji bi ukidanjem pružnog prelaza morali da se voze i 20 kilometara do najbliže ambulante i škole, kao privremeno rešenje asfaltirano je 3,6 kilometara Belegiške ulice. Ipak, i pored toga prelaz je ostao, a obeležen je horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, kao i rampama.

Tagovi:

Pročitajte još: