NAGRAĐENI SPORTISTI GODINE U ZEMUNU

Na prigodnoj svečanoj ceremoniji održanoj 29. decembra Omladinski sportski savez Zemuna po prvi put je specijalnim plaketama nagradio najbolje sportiste 2022. godine u pet kategorija. Nagrade su uručili pomoćnik predsednika Gradske opštine Zemun Milan Milisavljević i predsednik OSSZ Nikola Bušić. Događaju je prisustvovao i član Veća GO Zemun Dragan Matijević.

Za najbolju sportistkinju Zemuna u kategoriji do 14 godina nagrađena je desetogodišnja Neda Milanović, koja trenira u Tekvondo klubu ”Imperium” i osvojila je srebro na Evropskom prvenstvu.

U starijoj kategoriji – do 18 godina, Zorana Rokavec iz Atletskog kluba ”Mladost” nagrađena je plaketom za osvojeno 9. mesto u finalu Svetskog prvenstva.

Tamara Grčić je postigla najvredniji rezultat u prethodnoj godini u kategoriji do 21 godine. Trenira karate u KK ”Unsu” i osvojila je treće mesto na Evropskom šampionatu.

Kao najuspešniji senior u godini koja ističe nagrađena je Stanislava Sinovec , zvanično treća kikbokserka Evrope, član KBK ”Batajnica”.

Najuspešniji zemunski tim u 2022. godini je Košarkaški klub ”Borac”, prvak Druge lige Srbije i finalista Kupa ”Radivoje Korać”.

U kratkom obraćanju predsednik OSSZ Nikola Bušić je istakao da je u programima ”Školski sport”, realizovanim uz pomoć Gradske opštine Zemun, učešće uzelo više od hiljadu zemunskih učenika, a da su sportisti u zemlji i inostranstvu na najvećim i najznačajnijim takmičenjima održanim u ovoj godini osvojili 90 vrednih odličja.

Prikazan je kratak film sa svih održanih takmičenja, a program je vodio raspoloženi Voja Nedeljković.

Tagovi:

Pročitajte još: