NAJLEPŠA CVETNA ALEJA ZEMUNA 2022

Gradska opština Zemun tradicionalno organizuje manifestaciju ”Najlepša cvetna aleja Zemuna”, sa ciljem da podstakne ulepšavanje i proširivanje zelenih površina Zemuna i veće angažovanje građana u unapređenje estetike prostora i kvaliteta životnog okruženja. Realizacija manifestacije koja promoviše i nagrađuje najvrednije vrtlare Zemuna, utiče na jačanje ekološke svesti o značaju uređenih zelenih površina i podstiče saradnju i prijateljstvo među zemunskim ljubiteljima zelenila.

Pozivaju se građani Zemuna da sa ponosom predstave svoje cvetne aleje, balkone, vrtove, međublokovske vrtove i cvećnjake, ozelenjena dvorišta škola i vrtića, vrtove ispred poslovnih prostora i druge zelene oaze Zemuna.

U takmičenju učestvuju građani, stambene zajednice, preduzeća, ugostiteljski objekti, škole i vrtići sa teritorije Gradske opštine Zemun, a izbor najlepših zelenih prostora se vrši u sedam kategorija:

Najlepša zelena površina oko stambene zgrade

Najlepši balkon

Najlepša zelena površina ispred poslovnog objekta

Najlepše školsko dvorište

Najlepše zelenilo oko predškolske ustanove

Najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta

Najlepša okućnica

Odluku o najlepše uređenim zelenim prostorima u svakoj kategoriji pojedinačno, donosi žiri koji ima obavezu da utvrdi stanje zelenih površina svih subjekata prijavljenih za manifestaciju i donese odluku u skladu sa propozicijama;

Najbolji u svim kategorijama biće nagrađeni na svečanosti 22. juna u 12 časova u Kancelariji za mlade Gradske opštine Zemun, Kosovska 9.

Tokom manifestacije ”Najlepša cvetna aleja Zemuna 2022”, pored izbora za nagradu za najlepše zelene površine Zemuna, žiri donosi i odluku o tome koja će ”cvetna aleja” predstavljati Zemun na gradskom takmičenju ”Za zeleniji Beograd”.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 16. juna 2022. godine na telefone: 011/2197985 i 069/2132010 i putem elektronske pošte tanja.kukobat@zemun.rs

Tagovi:

Pročitajte još: