NAJNEVEROVATNIJA PLJAČKA U SRBIJI DOGODILA SE U ZEMUNU!

Jedna od najneverovatnijih pljačkaških priča u Srbiji odigrala se u Zemunu pre više od 15 godina. U januaru 2004. godine je u zemunskoj filijali jedne banke pri kraju smene došlo do nesvakidašnje pljačke.

U hol su ušla tri sveštenika i pridružili se klijentima koji su čekali red. Prišao je čuvar kako bi pomogao i odveo sveštenike do šaltera.Lažni pop je ispod duge crne mantije izvukao “hekler“ i uzviknuo „Hristos se rodi! Srećan Božić! Ovo je pljačka!“. Druga dvojica su izvadili svoje vatreno oružje kao na komandu. Naterali su sve prisutne da legnu na pod, razoružali čuvare i okupirali banku. Nesvakidašnja pljačka je razbojnicima donela 100 hiljada evra, 20 hiljada američkih dolara, 11 hiljada švajcarskih franaka i više od četvrtine miliona dinara za samo pet minuta.

Nakon pljačke su se dali u beg kroz glavnu zemunsku ulicu, a prolaznici su u čudu gledali monahe u punom sprintu.

Pre izlaska su pokupili kasete nadzornih kamera, ali su jednu zaboravili. Međutim, i sa takvim dokazima, policija nije uspela da identifikuje sve počinioce. Označen je jedan od njih, M.R. iz Pančeva koji je priveden, ali je zbog nepažnje čuvara uspeo da pobegne.Sledeća informacija o 31-godišnjem mladiću je bila da je u Zagrebu ubio jednog policajca, dok je drugog ranio, prilikom bekstva.Da je taj mladić jedan od sveštenika, nikada nije dokazano, a sumnja se da je u međuvremenu i preminuo.

Mondo

Tagovi:

Pročitajte još: