NAJSUROVIJI STANOVNIK CZ-a! Ovako je Ljuba Zemunac terorisao zatvorenike – morali su da žvaću parče hleba 30 DANA!

Jedan od najžešćih momaka beogradskog asfalta devedesetih godina prošlog veka, bio je Ljubomir Magaš zvani Ljuba Zemunac.

Kriminal je devedesetih menjao Srbiju, koja se prilagođavala podzemlju na svim nivoima, čak i kad bi žestoki momci dozvolili da budu pritvoreni. Zatvorske sobe prilagođavane su njihovim potrebama, kao i ostali zatvorenici.

Vođe podzemlja su overile većinu zatvora u Evropi, ali su svoju snagu najbolje mogli da iskažu u Centralnom zatvoru u Beogradu. Najsuroviji i najnepokorniji stanovnik CZ-a bio je upravo Ljuba Zemunac, koji je terorisao sve redom.Maltretirao je ostale zatvorenike, zahtevao posebnu tišinu kada se odmara i spava, a svako ko nije voleo boks i gimnastiku dobijao je batine. 

Toliko je terorisao sve da je naterao 20 zatvorenika da 30 dana žvaću hleb od kog je on vajao šahovske figure. Te figure su postale pravo umetničko delo kom su se divile razne strane delegacije koje su dolazile u posetu Centralnom zatvoru i godinama su se nalazile u Muzeju beogradskog zatvora.

Izvor/foto: Srbija danas

Tagovi:

Pročitajte još: