Najvažnija utakmica srpskog fudbala se danas igra u 3. ligi: OFK Beograd i Zemun u konačnom obračunu za PLS

Utakmica je na programu od 16 časova i 30 minuta, a domaćin će biti ekipa OFK Beograda.

Nekada su ove dve ekipe snage odmeravale u Superligi i to je važilo za ogroman derbi, ali ovoga puta su okolnosti drugačije, a OFK Beograd i Zemun se bore za plasman u Prvu ligu Srbije. Megdan dva stara rivala je zakazan za 16 časova i 30 minuta, a domaćin će biti „Romantičari“ s Karaburme.Ne tako davno, Zemun i OFK Beograd su bili sastavni deo Superlige Srbije, najjačeg fudbalskog ranga u Srbiji, a sada obe ekipe tabore u Srpskoj ligi Beograd, gde čak i nisu na mestu koje vodi u Prvu ligu. Čak i njihove navijače grupe imaju jedno od najvećih rivalstava u Srbiji. Ove dve grupe mogu da se „pohvale“ i čuvenom „poljanom“, prvom organizovanom i poštenom tučom na ruke u istoriji srpske navijačke scene iz 2008. godine.

Kalkulacija nema u ovom duelu, cilj i jednih i drugih je jasan – tri boda imaju vrednost kao suvo zlato u ovom slučaju. Romantičari su u toku prvog dela sezone bili nezaustavljiva mašina, igrali su raskošno, napadački i takvom igrom su nizali pobedu za pobedom, pa se sve činilo da se stari OFK Beograd vraća i da će veoma brzo pronaći svoje mesto u Superligi, ali ipak… Drugi deo sezone nije počeo dobro, kiks protiv Leštana, potom i Surčina, a onda i poraz od Radničkog su uzeli maha i stavili plavo-bele na treću poziciju.

Beogradski derbi je umnogome i važan, jer će samo prvoplasirana ekipa uspeti da se plasira u Prvu ligu Srbije, dok će ostale svoju sreću morati da potraže iduće sezone.

Zemun opet sa druge strane je zaigrao dosta bolje u toku ove polusezone, od osam utakmicu su poraženi samo u jednoj, dok su šest dobili i time su došli do drugog mesta. Ekipa koja kvari planove je Radnički iz Beograda, još jedan slavan klub, koji se trenutno nalazi na prvoj poziciji u prvenstvu.

Radnički je uspeo da savlada OFK-u u prolećnom delu, dok su za Zemuncima odigrali nerešeno bez golova i sada, sedam kola do kraja imaju bod više od Zemuna, odnosno tri više od OFK Beograda.

Što se tiče pređašnjih duela današnjih rivala, OFK je već slavio na Gradskom stadionu u Zemunu sa 3:1 u okviru Srpske lige, dok su iste ekipe snagu odmerile i u Kupu Beograda, kada je takođe OFK slavio sa 3:0, takođe u Zemunu.

Utešnu pobedu u oba duela su odneli „Taurunum bojsi“, navijačka grupa Zemuna, koji su bakljadama, ali i prvokativnim transparentima dotukla „Plavu uniju“, koje i nije bilo u velikom broju.

Tagovi:

Pročitajte još: