Najviše prvaka u Zemunu u poslednjih 15 godina

Više od 17.000 beogradskih mališana juče je prvi put selo u školske klupe širom grada, a najviše njih upisano je na Novom Beogradu, Voždovcu, u Zemunu, na Paliluli… Upoznali se sa učiteljima i drugarima, a onda se uputili putem koji bi u najidealnijem slučaju trebalo da traje celog života – putem sticanja znanja.

Set mera biće pripremljen za sve učenike u narednih nekoliko meseci. Sa merama ćemo izaći kada one budu sistemski pripremljene da ne bi sve opet ostalo na praznoj priči – istakao je Šapić, a preneo Beoinfo. On je najavio i formiranje radne grupe koja će od vlade zahtevati formiranje bezbednih zona oko škola i vrtića.

– Ideja je da se u saradnji sa policijom i pravosudnim organima proglase bezbedne zone u dvorištima škola i vrtića, u parkovima i na igralištima oko ovih objekata, jer tu naša deca provode najviše vremena. U tim zonama bi kaznena politika bila drastično rigoroznija za počinioce krivičnih dela, a tu pre svega mislim na one koji diluju narkotike ili vrše nasilje nad učenicima. Ako bismo uspeli da zakonski sprovedemo te bezbednosne zone, mislim da bi naša deca u školama i vrtićima bila neuporedivo bezbednija, a roditelji bezbrižniji – objasnio je Šapić.

I rukovodstvo opštine Zemun obišlo je tamošnje osmoletke i uručilo rančeve kao podstrek za uspešno školovanje za 1.900 đaka prvaka.

Tagovi:

Pročitajte još: