Najzanimljivi predlozi Zemunaca: Na šta su tražili da se potroše pare iz gradske kase i šta im je odgovoreno

Brojni predlozi Beograđana o tome kako potrošiti novac iz zajedničke kase pristigli su na adresu gradske uprave. Preciznije, tokom dve nedelje javne rasprave o budžetu Beograda za 2022. godinu, 9.046 građanki, građana, udruženja građana i institucija poslalo je svoje predloge.

Ovo su neki od najzanimljivijih sugestija, kao i zvanične odgovore koji su na njih pristigli.

„Poštovani, prema dostavljenim planovima, stanica metroa bi trebalo da bude na uglu Rada Končara i Filipa Višnjića. Međutim, nekih 600 metara dalje se nalazi naselje sa oko 5.000 ljudi, gde država planira da smesti i centralu Poreske uprave. Imajuci u vidu broj ljudi na tako malom prostoru i činjenicu da tako važna institucija treba da bude smeštena u naš komšiluk, Grad bi trebalo da pomeri stanicu metroa bliže naselju ZK, te da pokaže poštovanje tako važnoj državnoj instituciji kao sto je Poreska uprava. Mnogobrojnim zaposlenima, kao i jos mnogobrojnijim poreskim obveznicima od čijeg rada, na kraju krajeva, zavisi funcionisanje cele države će biti mnogo lakse ukoliko bi imali direktnu liniju do Poreske uprave, i smanili bi se njihovi troškovi. Ovo je praksa i u najvećim gradovima na svetu“, tvrdi se u predlogu.

A Grad osgovara: „Planirana stanica Linije 2 na uglu Rade Končara, Filipa Višnjića i Ugrinovačke ulice se nalazi između stanica Stadion Zemun i Novi novosadski put (Ulazak u naselje Altina). Na međusobnim rastojanjima od 1 km, što je prosečno rastojanje između metro stanica. Nevedeno naselje je u zoni uticaja stanica Filip Višnjić i Altina. Zona uticaja metro stanica je do 800 metara. U toku je analiza različitih opcija trase metroa u toj zoni tako da će u toku analiza novih rešenja biti razmatran i Vaš predlog“, kazano je.

B92

Tagovi:

Pročitajte još: