Napravio oproštajnu večeru, pa joj sekirom smrskao glavu! Godinu dana od monstruoznog zločina u Zemunu: Blaženka je bila krvava u krevetu, a Čedomir obešen na potkrovlju

Pre tačno godinu dana jezivi zločin je potresao Batajnicu, kada je Čedomir J. (43) sekirom 30. jula prošle godine ubio svoju suprugu Blaženku J. (39) u naselju Šangaj. Čedomir je nakon stravičnog zločina presudio sebi.

Žena je ubijena udarcima sekirom u glavu, a njen muž je potom izvršio samoubistvo vešanjem. Podsetimo, u batajničkom naselju Šangaj 31. jula prošle godine otkrivena su tela bračnog para, a policija je odmah posumnjala da je posredi ubistvo i samoubistvo. Slučaj je policiji prijavio kum tog para koji je rekao da je zabrinut pošto je čitav dan pokušavao da ih dobije, ali nije uspeo. Kad je policija došla na adresu zatekla je jeziv prizor – kroz prozor zaključane kuće videli su telo obešenog muškarca, a kad su ušli unutra u drugoj sobi zatekli su telo njegove supruge u spavaćoj sobi, na krevetu, a pored i sekiru.

Vatrogasci su obili vrata. Na ženi su bile vidne povrede glave.

Kako se sumnja, Čedomir je suprugu ubio jer mu je saopštila da želi razvod. Kobnog dana kod njih je sve izgledalo normalno, zajedno su večerali. Sumnjalo se da mu je Blaženka tada saopštila da želi da se rastanu.

To im je bila oproštajna večera

U petak je pokosio travu u dvorištu, trebalo je da pijemo kafu, ali je rekao da žuri. Hteo je da završi celo dvorište i da opere staze. Kasnije te večeri očekivao je hranu, koju je poručio za njega i suprugu – prisećaju se komšije poslednjeg dana supružnika.

Kako kažu, čak se sa njima šalio jer im je kasnila dostava hrane.

– Čovek koji je dostavio hranu nije mogao da mu nađe kuću, zvali su brojeve okolnih kuća. Na kraju smo mu pomogli da ih pronađe i dostavi im večeru. Kada je Čeda izašao iz kuće nasmejao se i rekao: „Ceo komšiluk se podigao da bi nama stiglo jelo“, a potom se okrenuo i ušao u kuću – ispričale su tada komšije.

Kako su rekli, niko nije ni slutio da je to poslednji put da vide ovaj bračni par.

– Ispostavilo se da im je to bila poslednja večera, praktično oproštajna. Mi ne znamo zbog čega je Čedomir počinio zločin, kao ni to da li ga je planirao. Ali, kad samo pomislim da se smejao pre ubistva i samoubistva i večerao sa ženom, naježim se – kaže komšija.

Blaženka J. (39) je ubijena na spavanju sekirom i to jednim udarcem u glavu, a drugim u vrat. Njen suprug se nakon zločina popeo na sprat kuće i tu izvršio samoubistvo.

Blaženka i Čedomir su zadužili ceo komšiluk, ne samo u vreme korona virusa, nego i mnogo pre toga, ispričale su komšije nakon zločina.

– Toliko su nas zadužili, da ćemo njihovu decu gledati do kraja života, sve ćemo dati za njih! Blaženka je u vreme najgore situacije sa koronom išla po komšiluku i pomagala starijima, davala im terapije i negovala ih kad niko nije hteo. Čedomir je svuda išao da radi, svako me je pomagao, nikada ni dinara nije želeo da uzme, pola komšiluka je sazidao – ispričali su meštani Šangaja.

Blaženka je radila kao babica u porodilištu Narodni front, a tamošnje kolege ostale su bez reči nakon što su čuli šta se dogodilo.

– Šokirani smo, bila je izuzetno draga i mila žena. Kao radnik vredna, tiha i skromna. Prema pacijentima je toliko bila dobra, jednom rečju sve što je radila radila je sa toliko ljubavi. Mi smo šokirani, nikada se nije žalila, kaže za „Blic“ koleginica iz Narodnog fronta, koja je radila sa pokojnom Blaženkom.

I komšije su imale samo reči hvale za ubijenu Blaženku.

– Blaženka je bila jako vredna žena, radila je dva posla, pa onda i po kući, brinula oko dece – ispričala je jedna komšinica za „Blic“.

Bračni par je ostavio iza sebe dvoje dece, koja u trenutku zločina nisu bila kod kuće.

Tagovi:

Pročitajte još: