„Napunio je pištolj, pa krenuo prema mladićima“: Svedok drame u autobusu u Zemunu

Lazar B. (46) iz Beograda nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je u četvrtak u autobusu pištoljem pretio mladićima, a pravu dramu okončao je policajac K.Ž. koji ga je izveo iz vozila i uhapsio, saznaje „Telegraf.rs“.

Zanimljivo je, da je policajac tog dana bio van dužnosti.

Istražitelji su saslušali svedoka ovog nesvakidašnjeg dešavanja.

– Sedeo sam u zadnjem delu vozila kada sam video kako mladićima koji su bili nešto glasniji prilazi naoružani muškarac. Napunio je pištolj i počeo da im preti. Mislili smo da će ih ubiti. U jednom trenutku sam primetio muškarca koji napadača izvlači iz vozila. Čuo sam kasnije da je policajac koji je bio van dužnosti – kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Istraga

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 7. januara je saslušan Lazar B. zbog sumnje da je 5. januara oko 22:30 sati u autobusu na liniji 71 neovlašćeno nosio pištolj, marke „crvena zastava“ i da je njime petio mladićima romske nacionalnosti, kao i jer je u svom stanu neovlašćeno držao ručnu bombu, oko 200 komada municije.

Osumnjičeni je na saslušanju delimično potvrdio navode krivične prijave i naredbe o sprovođenju istrage, navodeći da nije želeo nikome da ugrozi sigurnost.

Na teret mu se stavljaju dva krivična dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivinh materija, kao i krivično delo Ugrožavanje sigurnosti.

Nezvanično, on se branio da pištolj i ostalo oružje nisu njegovi, da ih čisti i čuva za drugug osobu ciji identitet nije zeleo da otkrije. Pištolj je poneo to veče sa sobom da bi ga sklonio od dece. Što se tiče Roma, tvrdi da ti mladići već duže vreme maltretiraju devojčice i devojke na Altini. Tom prilikom u autobusu su uznemiravali jednu devojčicu u autobusu i on joj želeo da joj pomogne bez namere da ugrozi sigurnost mladića, već samo da ih zastraši.

Tagovi:

Pročitajte još: