Nastavlja se akcija suzbijanja komaraca u Zemunu

Radnici Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” će u petak, 2. jula sprovesti mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji Gradske opštine Zemun.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se realizovati od 20 do 24 časa i obuhvatiće sledeće lokacije: Zelengorsku, Pregrevicu, Soko salaš, SAJ „13. maj”, Busije, Grmovac, Zemun – Donji grad, Zemun – Gornji grad, naselje „Sava Kovačević”, naselje „Bački Ilovik”, Kalvariju, Novi grad, naselje „Vojni put”, Novu Galeniku, naselje „13. maj”, Altinu 1, Altinu 2, Plave horizonte, Školsko dobro, Retenziju.

Tretman će se sprovesti ako vremenske prilike to dozvole. Ukoliko se lokalni hidrometeorološki uslovi promene, odnosno vremenske prilike ne budu povoljne za sprovođenje hemijskog tretmana suzbijanja odraslih formi komaraca, akcija se odlaže za naredni dan. Koristiće se preparat koji je registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. 

Mole se građani da ekipama omoguće nesmetan rad, a pčelari da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana. 

Tagovi:

Pročitajte još: