Home Društvo Nastavlja se suzbijanje komaraca sa zemlje u Zemunu

Nastavlja se suzbijanje komaraca sa zemlje u Zemunu

310
0

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ nastavlja i danas akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama na teritoriji grada Beograda

Tretman suzbijanja komaraca sprovodiće se u periodu od 20.00 do 24.00 časa i obuhvatiće lokacije Ada Ciganlija, Makiš, Ada Međica, Umka 1, Umka 2, Ostružnica 1, Ostružnica 2, Zemun Gornji grad, Zemun Donji grad, Retenzija, Staro Sajmište, Park Prijateljstva, Ušće, Zemunski kej, Blok 44,45, Blok 70,70A, Kula Nebojša, Donji Kalemegdan i Dunavski kej.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Ukoliko se lokalni hidrometeorološki uslovi promene, odnosno vremenske prilike ne budu povoljne za sprovođenje hemijskog tretmana suzbijanja odraslih formi komaraca, akcija se odlaže za naredni dan.

(Telegraf.rs/PR)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here