Nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo vlasnika menjačnice „Maps“ u Zemunu

U VREME ubistva Dragana Pantelića, vlasnika menjačnice „Maps“ u Zemunu pre dve godine, nedaleko od njegovog lokala u Ulici 22. oktobra bio je parkiran iznajmljeni „reno klio“, koji je tada, prema tvrdnjama tužilaštva, vozio sada optuženi za to ubistvo iz koristoljublja Branislav Muratagić.

Ovo je u ponedeljak pred Višim sudom u Beogradu izjavio veštak Saša Krstić navodeći i da je na osnovu koordinata koje je dobio utvrdio da je kritične večeri 17. decembra 2019. „reno klio“ bio parkiran na parkingu 140 metara udaljenom od menjačnice i to od 19.51 do 20.10. Takođe je, kako je naveo, i prethodno veče bio parkiran na trotoaru u blizini menjačnice i to u periodu od 19.54 do 20.16, kada je, kako se tvrdi, otišao kući u neselje Pregrevica. Inače, Dragan Pantelić je ubijen i oteto mu je 50.000 evra na kraju radnog vremena oko 20 časova, kada je napuštao menjačnicu.

Uz Muratagića, koji se pred sudom brani ćutanjem, na optuženičkoj klupi je i njegova supruga Georgina, kojoj se na teret stavlja saizvršilaštvo, što ona negira. Kako je u ponedeljak moglo da se čuje, postupak se privodi kraju. Ostalo je da se uradi dodatno Georginino neuropsihijatrijsko veštačenje, kako bi se utvrdila njena uračunljivost. To bi trebalo da se okonča do 8. decembra, za kada je zakazan nastavak pretresa. Biće izvedeni još neki dokazi, a zatim će biti zakazano iznošenje završenih reči.

Vecernje novosti

Tagovi:

Pročitajte još: