NESVAKIDAŠNJA „SAMOPOSLUGA“ OSVANULA U ZEMUNU

Jedan korisnik Tvitera podelio je fotografiju koju je napravio ispred svoje kuće u Zemunu. Naime, on je na šipkama ulazne kapije okačio kese sa smokvama namenjene sugrađanima, iznad kojih je plakat na kojem piše „besplatne smokve, poslužite se“, a jedina sličnost sa pijacom ili sa delovima marketa u kojima se prodaje voće i povrće mogla bi da bude svežina i kvalitet ovog voća.

„Nova tura smokvi ubrana mojim nežnim ručicama. Ko želi neka dođe,“ napisao je on u pozivu sugrađanima da se posluže novom turom jer je prethodna očigledno razgrabljena. Ipak, kako je rekao, jedna devojka je ostavila nešto novca u sanduče iako, kako je dodao, to nije radio zbog novca, ali je devojka verovatno htela da na ovaj način pozdravi njegov gest.

„Ubacila je jedna devojka, ali zaista nije potrebno. Ne radim to zbog para,“ napisao je on.

„Ne radi se čak ni o novcu, nego o pokazivanju poštovanja i zahvalnosti onih koji imaju i naiđu, nije to neka cifra, samo da se širi pozitivna energija ili okolni da uzme kesu smokava a okači jabuka, šljiva. Od pojedinca počinje promena i razmena,“ napisao je tviteraš svoje tumačenje.

(MONDO)

Tagovi:

Pročitajte još: