Nezaboravni mozaici na izložbi u Zemunu

U galeriji ”Ikar” Doma vazduhoplovstva prof. dr Rajko D. Blažić je otvorio izložbu mozaika 11 autora ”Igra kamena”, koja će moći da se poseti do 12. maja, svakog radnog dana od 15-19 časova.

Prva izložba neformalne grupe ljubitelja ove likovne tehnike i zanatstva, najrazličitiji zanimanja i struke, nastala je iz potrebe da se obeleži višegodišnje druženje Snežane Željski, Renate Relić, Jelene Đorđević, Marije Jovanović Blažin, Jelene Marković Miler, Predraga Filijovića, Marije Perović, Jovane Savić, Izabele Branković, Jelene Nevrklja i Mirjane Kostić u ateljeu ”Burnaty”, gde su se upoznali i usavršili u umetnosti izrade mozaika.

Zastupljeni su svi formati i stilovi na kojima je dostignuta zadivljujuća estetska izražajnost od figuracije do apstrakcije – retka smotra dela koja pokazuju i neke nepoznate dekorativne i primenjene mogućnosti slaganja kockica – mozaika. Od formata za stočić za čaj, pod ili mozaičku fresku na zidu.

Osokoljeni izuzetnim prijemom mozaika na svojoj prvoj stanici u Zemunu, za sada jedanaestorka, nadaju se da ”Igra kamena” neće biti i jedina izložba ove složne grupe.

 

Tagovi:

Pročitajte još: