NEZAPAMĆEN BEZOBRAZLUK U ZEMUNU: Četiri dana BLOKIRA ulaz u dvorište kolima, komšije besne

Bahati stanar iz Zemuna već četiri dana blokira kapiju u dvorištu, stanarima ne dozvoljava da prođu kolima, a za ovaj bezobrazluk niko nije nadležan, barem tako kažu svi kojima se obraćala naša čitateljka, a obraćala se MUP-u, saobraćajnim inapekcijama, Parking servisu…

Pravo na prolaz je neprikosnoveno, ali u ovom slućaju bezobzirni muškarac je iznad zakona.

Odavno se zna da na komšije treba gledati kao na najbliže rođake, međutim ima i onih bahatih koji gledaju samo na sebe u koje spada i slučaj iz Zemuna gde je komšija svojim automobilom potpuno zagradio proloz ka dvorištu ostalim stanarima.

Naime, našoj redakciji obratila se A.M. koja živi u Ulici Teodora Hercla (bivša Jakuba Kuburovića) u Zemunu, a koja, kako tvrdi, puna četiri dana ne može da izađe kolima iz dvorišta jer joj je komšija B. Đ. svojim automobilom zagradio prolaz.

 Naša kuća je tu duže od 50 godina. Deda je kupio kuću i deo placa ispred kuće, imamo i garažu. Kasnije se doselio komšija i od tada koristimo zajednički prolaz. Međutim, poslednja četiri dana njegov automobil stoji na prolazu, iako ima mesta u dvorištu da ga parkira i da tako neometano možemo da izađemo na ulicu. Molila sam ga da pomeri svoje vozilo ali on tvrdi da je to sve njegovo – priča uznemirena žena.

Ona dodaje da se obraćala policiji i Parking servisu da pomeri vozilo, ali kako su joj objasnili to nije u njihovoj nadležnosti.

– Zvali smo u PS Zemun, oni su poslali patrolu, ali komšija nije želeo da im otvori vrata. Uputili su nas na Saobraćajnu inspekciju, ali oni su objasnili da to nije njihova nadležnost, nego MUP-ova. I tako u krug. Zvali smo Parking servis, oni izašli jednom i vratili se, kažu da ne intervenišu u dvorištima, samo na ulici. Sutradan ih opet zvali – kažu moraju da dobiju nalog od MUP-a, a nisu ga dobili.

Zvali Komunalnu inspekciju, oni kažu da intervenišu samo na javnim površinama. Više ne znam šta da radim i kome da se obratim – priča nemoćna žena i dodaje da je slala i dopise službama ali da joj niko ništa ne odgovara.

Kako je objasnila, savetovali su je i da ga tuži sudu.

– To sve može da traje ko zna koliko godina. A do tada? Niko ne može ni unutra ni napolje! A uredno imamo dozvolu za garaže u dvorištu, i prolaz do njih mora da nam bude omogućen, ali nije – kaže A. M. koja nam je poslala fotografije sa lica mesta.

Pokušali smo da saznamo u čijoj je nadležnosti da rešava ovakvu bahatost pojedinaca i kome građani mogu da se obrate kada su u sličnoj situaciji, ali iz potencijalno nadležnih službi danas nismo uspeli da dobijemo odgovore.

Kurir

Tagovi:

Pročitajte još: