NEZAUSTAVLJIV BATAJNIČKI KBK ”B – GYM ”

Trofejni batajnički Kik Boks Klub ”B – gym” nastavlja uspešan pohod na medalje u međunarodnim i domaćim takmičenjima. Uspeh koji ostvaruju takmičari, značajnom podrškom prati i Gradska opština Zemun, te su se kik bokseri sa upravo održanog Balkan opena iz Bosne i Hercegovine vratili kao trećeplasirani u konkurenciji 11 zemalja, i to sa 13 medalja u različitim uzrasnim i težinskim kategorijama: šest zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane.

Osim u boksu, KBK ”B – gym” osvojio je i pet medalja u disciplini Point fighting, a kadet Dušan Dobričić osvojio je pehar Balkanskog prvenstva kao najuspešniji kadet takmičenja. U point fajtingu kadeti su, takođe, osvojili tri zlatna i dva bronzana odličja.

Takmičari KBK ”B – gym” odlučujuće su doprineli da Srbija u finalnom poretku, sa ukupno 23 osvojene medalje, bude treća, iza Rusije i domaćina Bosne i Hercegovine, od 11 država učesnica. Ostali klubovi koji su branili boje Srbije KBK ”SD komat Smederevo”, KBK ”Taurunum” i KBK ”Surčin” zajedno su osvojili 10 medalja.

Za 16 godina postojanja i rada ovaj klub se nametnuo kao suvereni državni prvak u dve prethodne sezone, više nego uspešno izlazi na međunarodna takmičenja. Od 2019. godine uveo je izuzetno popularnu disciplinu point fajting u srpski sport, gde kao pionir nema premca, a batajnički šampioni bi, prema rezultatima koje postižu, lako mogli izaći i na neku od narednih olimpijada, budući da je kik boks od 2018. olimpijski sport.

Tagovi:

Pročitajte još: