Home Društvo „NISAM MOGLA DA GA SAVLADAM SAMA“ Ispovest supruge muškarca koji je u...

„NISAM MOGLA DA GA SAVLADAM SAMA“ Ispovest supruge muškarca koji je u Zemunu ranio Milana i Vericu

525
0

Sukob Vujića i Kričkovića počeo je oko kuće u ulici Cara Dušana 197 u Zemunu, u kojoj Radojka i Dušan žive već trideset godina, otkad su počeli da čuvaju, sada preminulu, Veričinu maćehu.- Baka je umrla sad u julu, a pre toga smo je čuvali 28 godina, moj suprug i duže, 30 godina. Dala nam je dozvolu da podignemo kuću u dvorištu, iza one u kojoj je ona živela. Imamo ugovor, sve, samo nije overeno u sudu, jer je tad drugačija bila praksa, nije moralo kod notara da se overava – priča Radojka.

Ranjene Milana i Vericu viđali su leti kada su dolazili iz Nemačke gde žive. Sa njima, kaže Radojka, nisu bili u zavadi, dok nije počela priča kako ona i njen suprug treba da se isele iz bez naknade, kako bi Kričkovići prodali investitorima plac.

Baka je 2015. smeštena u dom, otad su već počeli da pričaju da se proda, da će to da kupi investitor, a mi da idemo, ali sad od jula kad je umrla nisu nam dali mira – kaže žena i dodaje da je pričala sa suprugom o tome da izađu iz kuće ako im daju makar 30.000 evra, jer su od trenutka kada su počeli da žive tu oni sve ulagali.

Supruga je, nastavlja, čula da se žali da ne vidi izlaz iz sutuacije.

– Čula sam ga kako kaže da ne zna šta da radi i kako drugačije da reši problem nego da ubije Milana. Kad su se najavljivali da dolaze njemu već nije bilo dobro, postajao je nervozan. Ona nam je rekla skoro da požurimo, da izađemo iz kuće, da se to završi jer oni hoće „da pokupe pare i da se vraćaju za Nemačku“ – priča i dodaje da je Dušan imao registrovan pištolj.

U nedelju su sve četvoro sedeli zajedno u dvorištu. Kričkovići su došli da opet izvrše pritisak na njih da se isele. Milan i Dušan su pričali kada je Vujić ušao u kuću i uzeo pištolj.

– Prošao je pored mene, ušao u kuću, mislila sam da ide da uzme nešto, a on je uzeo pištolj i zapucao u Milana – kaže potresena Radojka i objašnjava da mu nije bila namera da ustreli Vericu:

– Imao je sedam metaka, šest je ispalio, sedmi se zaglavio. Pucao je u njega, pogodio ga je u grudi, Vericu su, mislim, dva metka zakačila, u butinu i stomak.

Radojka je, priča i pokazuje modrice na rukama koje je zadobila dok se sa suprugom borila oko pištolja, povikala Verici da pozove policiju.

– Milan je istrčao iz dvorišta krvav, a Dušan je krenuo za njim. Kad je shvatio šta je uradio, šta se zapravo desilo, hteo je da se ubije. Taj sedmi metak se zaglavio, nije mogao da ga ispali, ali imao je još jedan šaržer. Skočila sam na njega da mu otmem pištolj, držala sam ga da ne povuče oroz, da ne uradi nešto sebi. Vikala sam Verici da pozove policiju, nisam mogla ja da ga savladam sama – objašnjava i dodaje da su Hitna pomoć i policija ranjenog Milana zatekli na ulici.

O ranjenima, priča, nema informaciju, nema njihove brojeve telefona niti zna koga i gde da pozove i sazna u kakvom su stanju. Oni su, prema prvim informacijama, prevezeni u Urgentni centar na dalje lečenje.

Dušana je policija uhapsila odmah nakon krvavog pira zbog krivičnog delo teškog ubistva u pokušaju i određeno mu je zadržavanje od 48 sati. Prilikom hapšenja kod njega je pronađen pištolj CZ M57.

Blic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here