NOVA INVESTICIJA: Zemun dobija reciklažni centar

Javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije saobraćajnice Široki put na teritoriji opštine Zemun građanima će biti dostupan do 31. januara, dok je javna sednica Komisije za planove Skupštine Grada Beograda zakazana za 17. februar.

Plansku dokumentaciju građani mogu da pogledaju u zgradi Gradske uprave Grada Beograda u Ulici 27. marta broj 43-45 (sala u suterenu) svakog radnog dana od 9 do 18 časova, a informacije o predloženim rešenjima mogu dobiti od predstavnika obrađivača utorkom i četvrtkom od 12 do 18 časova.

Planom detaljne regulacije biće urađena mreža saobraćajnica, reciklažni centar, zaštitni zeleni pojas i komunalne staze. To će biti jedan od deset centara za sakupljanje i reciklažu otpada, koliko je planirano da se izgradi u Beogradu.

Što se tiče komunalno-infrastrukturnog opremanja, planirana je duž cele saobraćajnice izgradnja cevovoda koji će se priključiti na postojeći vodovod kod raskrsnice sa Ulicom Stanka Tišme i na drugi krak duž servisnih saobraćajnica uz auto-put E-75.

Ispod auto-puta planira se izgradnja fekalne crpne stanice, kao i kompleksnog sistema atmosferske kanalizacije sa komunalnom stazom u zaokružen sanitarni sistem, navodi se u saopštenju Gradske opštine Zemun.

Tagovi:

Pročitajte još: