NOVA KANALIZACIONA MREŽA I NA ZEMUNSKOJ PIJACI

Počeli su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u delu Zemunske pijace. Ovi radovi su deo velikog projekta izgradnje kanalizacione mreže u Starom jezgru Zemuna, čiji su investitori Grad Beograd – Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

U zoni pijace dotrajala kanalizaciona mreža biće zamenjena u Ulici princeze Olivere (ul. Petra Zrinjskog), na Masarikovom i Velikom trgu da bi na kraju bila povezana na novi kolektor koji se nalazi na Keju oslobođenja.

Radiće se u tri faze do kraja proleća.

Projektom rekonstrukcije kanalizacije obuhvaćeno je 30 ulica, odnosno 6,6 kilometara mreže. Do sada je postavljeno više od polovine kanalizacionih cevi, a svi radovi u Starom jezgru Zemuna biće završeni tokom leta.

Gradska opština Zemun, uputiće inicijativu JKP ”Gradske pijace” da se nakon radova na kanalizaciji unapredi i izgled i funkcionalnost jedne od najlepših i najposećenijih prestoničkih pijaca.

Takođe, postojeći parking uz pijacu, imaće bolju prohodnost, jer je predviđeno da ulaz bude iz Ulice princeze Olivere (ul. Petra Zrinjskog), a izlazna rampa biće na Keju oslobođenja.

Tagovi:

Pročitajte još: