Nova lokalna groblja u ova dva zemunska naselja

Budući da Javno preduzeće Poslovni centar Zemun održava groblja u Zemunu i u Ugrinovcima, Gradska opština Zemun je inicirala kod Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda da se u ovim zemunskim naseljima formiraju još dva groblja.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević se odazvao na poziv Beogradske hronike RTS i pružio odgovore koje su uputili zainteresovani građani.

”Novo groblje u Batajnici će se nalaziti na novoj površini od 12 hektara. Direkcija je otkupila te parcele i formirala jednu jedinstvenu parcelu. Groblje će se raditi fazno. U toku je usvajanje urbanističkog projekta za groblje u Batajnici. Očekujem da će nabavka za izvođača radova biti raspisana do februara naredne godine, kako bi što pre krenuli radovi. Ugrinovačko groblje će biti prošireno za još jedan hektar na parcelama koje su, takođe, otkupljene. U narednom periodu biće raspisana javna nabavka za izbor izvođača, tako da nećemo čekati dugo da se meštani ponovo sahranjuju u Ugrinovcima”, rekao je Kovačević, i dodao da su stanovnici Batajnice i Ugrinovaca sada prinuđeni da, ako već nemaju grobno mesto, sahrane obavljaju u Dobanovcima, Banovcima i Staroj Pazovi.

Staro Zemunsko groblje na Gardošu je takođe zatvoreno za formiranje novih grobnih mesta, tako da se sugrađani uglavnom sahranjuju na Novom Bežanijskom groblju.

Predsednik Kovačević je istakao da je potrebno organizovati bolje održavanje lokalnih grobalja. Novoformirano groblje u Batajnici će biti u nadležnosti JKP ”Pogrebne usluge”, ali i građani su dužni da svoje obaveze prema groblju redovno izmiruju.

Tagovi:

Pročitajte još: