Nova manifestacija u Zemunu!

Gradska opština Zemun podržala je predlog Društva likovnih i primenjenih umetnika Zemuna i u korpus stalnih manifestacija u oblasti kulture uvršćen je svojevrstan umetnički program „Art zona Zemun”.

Poštovaocima umetnosti, naročito likovne, pružiće priliku da u kultnoj galeriji „Stara kapetanija” od februara do decembra uživaju u pojedinačnim i grupnim izložbama afirmisanih mladih umetnika iz Srbije i regiona.

Manifestacija daje novi i svež kvalitet galerijskoj sceni prestonice, a prostor „Stare kapetanije”, na obali Dunava, atraktivno je mesto za izlaganje na koje je publika navikla jer ima priliku da se uvek susretne sa inspirativnim sadržajem. Takođe, na ovaj način otvoren je prostor za nastajanje i prezentovanje novih umetničkih sadržaja.

„Art zona Zemun” je sada jedanaesta stalna manifestacija iz oblasti kulture ovoj opštini. Tu su još i Međunarodni festival monodrame i pantomime, Zemunski međunarodni salon karikature, „Leto na Gardošu”, „Leto na Keju”, „Leto na Lidu”, „Teslin dan”, „Kulturno leto Batajnice”, „Kulturno leto Ugrinovaca”, „Trg otvorenog srca” i „Zemunske promenade”.

Tagovi:

Pročitajte još: