Nova podela auto sedišta za decu u Zemunu

Gradska opština Zemun – Savet za bezbednost saobraćaja na putevima 23. juna organizovao je podelu dečijih auto sedišta za male Zemunke i Zemunce u galerijskom prostoru Kancelarije za mlade. Cilj ove akcije je da se podigne nivo saobraćajne kulture građana Zemuna koji prevoze mališane.

Tom prilikom, zamenik predsednika Skupštine GO Zemun i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Sava Mišković podelio je trideset dečijih auto sedišta namenjenih mališanima rođenim tokom 2020. godine. Roditelji su dobili i priručnik ”Zaštitite dete u vozilu” i prateće flajere, koje je obezbedila republička Agencija za bezbednost saobraćaja.

”Nastavljamo akcije s kojima smo započeli prethodnih godina, jer je naša stalna obaveza da radimo na podizanju nivoa saobraćajne kulture i dostizanju ciljeva strategije Republike Srbije o bezbednosti saobraćaja”, rekao je Mišković.

Roditelji će popunjavanjem formulara, koji će im biti dostupan na sajtu opštine i u šalter sali, moći da obezbede auto sedište za svoje dete. 

Tagovi:

Pročitajte još: