Pretraga
Close this search box.

Nova sezona u zemunskom Madlenijanumu uz komediju „Godišnjica“

Zemunski Madlenijanum novu sezonu otvoriće svojom najgledanijom komedijom „Godišnjica“ Rebeke Vilhajt, u režiji Petra Jovanovića 23. septembra.

Na maloj sceni publiku će dočekati komedija „Feliks i Doris“ Bila Menhofa, u režiji Olje Đorđević tri večeri kasnije, kao i najnovija dramska produkcija „Staklena menažerija“, autobiografsko delo Tenesi Vilijamsa, u režiji Ivane Vujić koje je na repertoaru  28. septembra.

Na velikoj sceni 29. septembra očekuje se premijera pozorišno-modnog performansa „Nasleđe vizionarki – umetnost koja pomera granice“, u koprodukciji sa agencijom „Fabrika“. Autor scenarija i režije performansa je reditelj Rosano Đupa iz Italije, a koreografiju će uraditi australijski umetnik Metju Solovjev. Ovaj multimedijalni događaj objedinjuje ples, muziku, dramu i modu, a tema i inspiracija su šest velikih umetnica Marina Abramović, Džordžija O’Kif, Vivijen Vestvud, Pina Bauš, italijanska pevačica Mina i Simon de Bovoar. Nastupiće glumice Tamara Aleksić, Tamara Šustić i Nataša Miovčić, pevačica Iva Ikon, kao i plesači Nacionalne fondacije za umetničku igru i manekeni agencija „Fabrika“, „Foks“ i „Aka“.

Od 1. oktobra kako najavljuju iz ove zemuske kuće kulture  na matičnu scenu vraća se mjuzikl „Kompani“ Stivena Sondhajma, u režiji Nebojše Bradića.

Tagovi:

Pročitajte još: