Nova školska godina u kompletno obnovljenoj školi „Mitraljeta“ u Zemunu

Ispunjeno je obećanje dato roditeljima da će do 1. septembra biti gotovi svi radovi na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji Osnovne škole „Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici. Đaci novu školsku godinu počinju u svetlim i modernim učionicama potpuno obnovljene škole koja sada ima mnogo veći prostor, opremljen po najvišim standardima i sa najsavremenijim učilima, izjavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

– Deca će imati uslove za učenje, obrazovanje, bavljenje sportom, zdravstvenu zaštitu, ali i maksimalnu bezbednost. Na raspolaganju im je 30 najsavremenijih učionica opšte i kabinetske nastave, za produženi boravak i predškolsku nastavu. Đaci će imati distributivnu kuhinju sa trpezarijom, biblioteku sa čitaonicom, medijateku, zubarsku ordinaciju i ambulantu, fiskulturnu salu sa pratećim prostorijama i sve što je potrebno za kvalitetno obrazovanje. Važno je reći i da je objekat je u potpunosti prilagođen osobama sa posebnim potrebama – istakao je Petrović.

Prema njegovim rečima izgrađeni su i novi sportski tereni sa pratećim mobilijarom i zamenjena ograda na kompletnoj parceli objekta.

Radovima na rekonstrukciji i dogradnji objekta obuhvaćena je sanacija temelja postojećeg objekta kao i nadziđivanje još jedne etaže, dogradnji novog dela objekta, izrada krova fiskulturne sale, novog ulaza, zamena kompletne fasadne i unutrašnje stolarije, izrada nove fasade na celom objektu škole kao i na ugradnja lifta. Takođe urađene su nove instalacije vodovoda i kanalizacije kao i elektro-energetske, telekomunikacione i signalne instalacije. To se pre svega odnosi na dojavu požara, sistem video nadzora, sistem distribucije tv signala i sistem razglasa. Rekonstrukcija obuhvata radove i na termotehničkim instalacijama, obnovi postojećih saobraćajnica i parkinga i spoljno uređenje sa ozelenjavanjem u školskom dvorištu.

– Tokom rekonstrukcije objekta škole vodeći računa u pogledu ekoloških uslova i ekonomičnosti izvršena je i zamena postojećeg energenta – lož ulja prirodnim gasom. Postavljena je nova javna rasveta na prostoru celog školskog dvorišta i sportskih terena. Ukupna površina objekta nakon rekonstrukcije i dogradnje iznosi 5.188 kvadrata, a ugovorena vrednost svih radova iznosi 340.746.000 dinara bez PDV-a – precizirao je Petrović.

Osnovna škola „Svetislav Golubović Mitraljeta“ izgrađena je 1969. godine. Postojeći objekat nije zadovoljavao potrebe velikog broja đaka niti kad je reč o kvalitetnim uslovima za obrazovanje ali ni sve potrebne bezbednosne uslove.

– Urađeno je sve kako bi đaci ove škole mogli da nastave obrazovanje u najboljim uslovima, a oni koji tek počinju školovanje mogu da budu ponosni na svoju modernu školu – zaključio je Luka Petrović.

Tagovi:

Pročitajte još: