Novi autobusi voziće na ovim linijama u Zemunu

– Novih 100 autobusa na prirodni gas, koji su danas stigli u pogon Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), biće uključeni u sistem gradskog saobraćaja do kraja ove nedelje i saobraćaće na najfrekventnijim linijama.

Gradonačelnik Aleksandar Šapić koji je danas prisustvovao predstavljanju novih autobusa, izjavio je da je ukupna cena novih vozila 35 miliona evra.

„Neke od linija na kojima će saobraćati ovi autobusi su 17, 78, 65 i 23. Najstariji autobusi, koji nam neće biti potrebni, biće povučeni iz saobraćaja. Nakon ovih promena prosek starosti GSP vozila iznosio bi oko sedam i po godina, što je u granicama evropskih standarda“, reko je Šapić.

On je naveo da autobusi na gas predstavljaju rešenje zagađenja vazduha, a da je grad već poboljšao higijenu unutar vozila GSP.

„Pokušaćemo, ako nam finansijska sredstva budu dozvolila, da i u narednom periodu smanjimo prosečnu starost vozila. Prve ozbiljnije rezulate očekujemo kroz nekoliko meseci, a to su manje gužve i češći polasci. A rigoroznija kontrola uslediće onda kada ljudi budu mogli da cirkulišu kroz autobus, jer ne možemo očekivati ulazak na prva vrata ako na druga već ne može da se izadje“, rekao je Šapić.

Gradonačelnik je istakao da će se autobusi puniti na gasnim stanicama Krio gasa, dok će vozačima od januara plata iznositi 100.000 dinara.

Tagovi:

Pročitajte još: