Novi detalji otmice u Zemunu: Žrtva oca i sina Pobegao iz zatvora u Nemačkoj!

Nemački državljanin koji je sinoć otet u Zemunu u blizini Ugrinovaca, skrivao se u Srbiji jer je na poternici, kako saznaje „Blic“.

– Pobegao je iz zatvora u Nemačkoj, a sada ga čeka ekstradicioni pritvor do odluke o izručenju – navodi izvor „Blica“. Podsetimo, otac i sin, Nebojša V. (57) i Žarko V. (33) osumnjičeni su da su oteli na teritoriji Zemuna državljanina Nemačke i od njegove devojke tražili 35.000 evra. Međutim, ovo nije prvi put da im policija stavlja lisice na ruke s obzirom da obojica imaju debeli krivični dosije. Kako saznajemo, Nebojša V. (57) ima bogat krivični dosije, a njegov sin Žarko bio je čak 12 godina radio u Legiji stranaca. Takođe, kako kaži izvor „Blica“ iz istrage, Žarko ima brata blizanca koji je takođe problematičan.

– Nebojša ima dosije za drogu, oružje i druga krivična dela – kaže izvor „Blica“.

Oni se terete da su na teritoriji Zemuna oteli tridesetdvogodišnjeg državljanina Nemačke, a potom od njegove devojke tražili otkup u iznosu od 35.000 evra kako bi ga pustili. Devojka koja je takođe državljanka Nemačke odmah je slučaj prijavila srpskoj policiji.

Policijski službenici su intenzivnim operativnim radom kod naplatne rampe Šid zaustavili automobil marke „folksvagen pasat“ u kojem su se nalazili Nebojša i Žarko, dok su otetog muškarca vezanih ruku i nogu pronašli u prtljažniku.

Pretresom „folksvagen pasata“ pronađen je pištolj sa pripadajućom municijom koji će biti upućen na veštačenje.

Policija je potom u stanu u Zemunu uhapsila i J. M. za koga se sumnja da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela.

Tagovi:

Pročitajte još: